Vasile si Victorita Pintican

Fost pastor baptist si sotia sa, in varsta de peste 75 de ani, ucisi în locuinta lor

Vasile Pintican, fost pastor baptist din Sighisoara si sotia sa, ambii in varsta de peste 75 de ani, au fost ucisi in locuinta lor, pe corpurile lor fiind gasite urme de violenta.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Mures, Angela Barbu, a declarat ca a fost declansata o ancheta dupa ce, cu o zi in urma, Politia si procurorii au fost sesizati ca intr-un imobil din Sighisoara au fost gasite moarte doua persoane.

Vasile, în vârsta de 77 de ani, si Victoria Pintican au fost ucisi cu salbaticie vineri noaptea de indivizi necunoscuti. Criminalii au încercat sa stearga urmele si au lasat gazele deschise, în speranta ca se va produce o explozie.

Conform sursei citate, este vorba despre doi soti, in varsta de peste 75 de ani, care au fost gasiti de catre fiica lor. Aceasta locuieste in Sighisoara si a mers la parinti, iar cand i-a gasit morti a alertat Politia si procurorii, care au facut cercetari la fata locului, dupa care trupurile celor doi au fost duse la Institutul de Medicina Legala.

„S-a stabilit ca moartea ambilor soti a fost violenta, acestia avand urme de violenta pe corp. Barbatul este fost pastor baptist, ulterior pensionar. In imobilul respectiv s-au constatat urme de ravasire, dar inca nu s-a stabilit daca mobilul crimei a fost jaful”, a declarat Angela Barbu.

Potrivit acesteia, atunci cand la fata locului au ajuns si ambulantele – care intervin in mod normal in astfel de cazuri -, s-a simtit un miros puternic de gaz, dar inca nu se stie daca persoanele care au savarsit crimele au dat drumul la gaz pentru a masca faptele.

Barbu a spus ca nu poate preciza care a fost cauza mortii celor doi batrani, ancheta fiind in desfasurare.