Constructia Catedralei Mantuirii Neamului incepe in august

Lucrarile pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului vor incepe in luna august a acestui an, potrivit calendarului stabilit de sectorul de specialitate al Administratiei patriarhale. Inceperea lucrarilor a fost programata, initial, pentru aprilie 2009, dar a fost amanata, noteaza Agerpres. Potrivit estimarilor, constructia va dura aproape patru ani, fara stadiul de finisaje.

„Patriarhia Romana doreste ca cel tarziu la inceputul lunii august 2010, sa fie demarate lucrarile pentru edificarea efectiva a Catedralei Mantuirii Neamului, cu speranta ca, in timp de trei ani, pana la sfarsitul anului 2013, aceasta va fi construita si acoperita (faza „la rosu”), iar apoi se va intra in faza de finisari si dotare cu mobilier, pentru a fi tarnosita in anul 2015”, anunta institutia de cult.

Lacasul de cult va avea o capacitate de aproximativ 5.000 de persoane, fiind de cinci ori mai mare decat actuala Catedrala Patriarhala. Proiectul prefigureaza si o esplanada pentru un numar mare de credinciosi.

„Prin Tema de proiectare s-a prevazut ca dimensiunile Noii Catedrale sa fie urmatoarele: 120 m lungime, 70 m latime si 120 m inaltime, iar la slujbele religioase din interiorul Catedralei sa poata participa impreuna 5000 de persoane”, precizeaza Patriarhia.

Sursa: hotnews.ro