Titus Corlăţean, reacţie la cazul directorului demis pentru că s-a rugat: ‘Cine a comis acest gest este pasibil de o încadrare penală’

Titus Corlăţean, vicepreşedinte al Senatului, reacţionează la cazul demiterii directorului Sistemului de Gospodărire a Apelor din Suceava, Daniel Drăgoi, după ce în presă au apărut imagini cu acesta în genunchi, în fața instituției pe care o conduce, rugându-se ca Dumnezeu să oprească epidemia de coronavirus. Senatorul PSD se declară revoltat de această situaţie, pe care o consideră o discriminare, şi cere premierului să ia măsuri pentru repararea nedreptăţii făcute lui Daniel Drăgoi.

„Mărturisesc că am fost stupefiat când am văzut în mass media această situaţie care a apărut la Suceava. M-am informat din surse directe, de la faţa locului, în legătură cu ce s-a întâmplat şi starea mea de revoltă este uriaşă în clipa de faţă. Domnul Daniel Drăgoi, care a fost până ieri director la această secţie de gospodărire a apelor de la Suceava, a fost demis din funcţia de director pentru motivul că a îndrăznit să se roage în faţa instituţiei pentru binele României, al românilor şi al comunităţii sucevene, în condiţiile în care ştim că Suceava şi cetăţenii de acolo sunt foarte greu încercaţi în perioada asta din cauza pandemiei, cu multe decese, cu multe infectări şi cu o stare de disperare a oamenilor, inclusiv a celor care erau colaboratori şi subordonaţi. Faptul că cineva cu identitate creştină asumată se roagă lui Dumnezeu pentru binele comunităţii a devenit un motiv de demitere din funcţia pe care o deţine mi se pare absolut scandalos. Este clar un act de discriminare flagrantă pe considerente de libertate de conştiinţă şi de religie. Am verificat – în toţi anii în care a condus instituţia, persoana respectivă şi-a făcut datoria din punct de vedere profesional. Era o persoană apreciată de ierarhia sa profesională, de colaboratori. Nici de această dată nu i-a fost adusă o culpă profesională. Ordinul a venit direct de la Bucureşti, a trebuit să fie pus în practică de ierarhia regională”, a declarat Titus Corlăţean, pentru STIRIPESURSE.RO.

Sursa: stiripesurse.ro