Vești bune de pe frontul COVID-19: se citește mai mult Biblia

Există și vesti bune de pe frontul COVID-19: se citește mai mult Biblia, cu 54% mai mult ca acum un an.

[Link: https://www.christianpost.com/news/bible-reading-54-percent-higher-over-holy-week-this-year-youversion.html ]

Vești bune ca acesta nu sunt publicate în mass-media care domină spațiul public, ele fiind în întregime irelevante minților secularizate.

YouVersion este o organizație creștină care monitorizează descărcarea și citirea Bibliei de la zi la zi. Conform unui raport făcut public acum câteva zile de YouVersion, în săptămâna Paștelor care s-au sărbătorit în Occident, numărul americanilor care au citit Biblia online pe parcursul săptămânii a fost cu 54% mai ridicat ca în 2019, 40,6 de milioane pentru a fi exact!

De asemenea, dacă anul trecut americanii și-au trimis unii altora 10.8 milioane de versete din Biblie în săptămâna Paștelor, anul acesta numărul a fost de 14.1 milioane, o creștere de 30%.

Încurajator este încă un studiu publicat pe 13 aprilie, conform căruia 49% dintre americani agreează ca Biblia să influențeze legile care se dau în America.

[Link: Half of Americans say Bible should influence U.S. laws, including 28% who favor it over the will of the people]

Dar România? În timp ce săptămâna trecută americanii citeau Biblia mai mult ca acum un an, România a promulgat legea educației sexuale. Din sutele de parlamentari care au votat, și dintre care sunt sigur că peste 90% se cred ori se declară creștini, doar doi parlamentari au votat împotriva: Daniel Gheorghe și Matei Dobrovie. Ei sunt parlamentari care, presupun, citesc Biblia, și singurii care încă luptă în Parlamentul României pentru valorile biblice și împotriva imoralității.

Proiectul educației sexuale a început în 2019 ca o inițiativă USR. A fost respinsă în Senat, dar Camera Deputaților, fiind cameră decizională, a votat legea săptămâna trecută cu un procent incredibil de ridicat.

Ne putem aștepta la o trezire spirituală în America odată ce pandemia încetează? Sper și îmi doresc. Istoria Americii cunoaște evenimente cruciale care au fost precedate de trezire spirituală și interes pentru Biblie. Un astfel de eveniment a fost Independența din anul 1776.

Același lucru se poate petrece și în România și Europa. Dar asta depinde de noi, și dacă, la fel ca și creștinii din alte țări, folosim vremea izolării să ne înfrumusețăm și să ne întărim mai mult sufletul și caracterul, citind mai mult și aprofundat Biblia.

Asta va avea impact și în spațiul public.

Vestea bună de azi ne aduce bucurie și pentru că ea coincide cu Sfintele Paște!

Vă spun tuturor Hristos a Înviat și vă doresc un Paște Fericit!

Peter Costea,
avocat și președintele Alianței Familiilor din România