Victorie pentru Bisericile din Chicago

Cu mai puțin de patru ore înainte de expirarea termenului pentru ca Guv. Statului Illinois J.B. Pritzker să depună opinia sa la cererea de interdicție de urgență formulată la Curtea Supremă a Statelor Unite de cele două biserici române din Chicago, guvernatorul a eliminat unilateral restricțiile asupra bisericilor și caselor de cult.

La câteva ore după ce Biserica Penticostală Română Elim și Biserica Baptistă Română Logos au înaintat o cerere de interdicție de urgență împotriva ordinelor abuzive ale Guvernatorului Illinois la Curtea Supremă, Judecătorul Kavanaugh i-a ordonat Guv. Pritzker să înainteze punctul său de vedere până joi, la ora 8 pm.

Chiar înainte de expirarea termenului, Guv. Pritzker a emis „recomandări” pentru deschiderea bisericilor, niciuna dintre ele fiind obligatorie. Bisericile se pot deschide fără restricție, implementând măsuri de siguranță așa cum au făcut-o și până acum, măsurile fiind chiar mai restrictive decât cele oficiale.

Aceste recomandări sunt doar niște sugestii și nu conțin nicio cerință executorie legală. Guvernatorul nu mai impune limita draconică de 10 persoane pentru serviciile religioase.

Recent, guvernatorul declara că nu va permite Bisericilor să se redeschidă complet până când nu va fi descoperit un vaccin sau un tratament, ceea ce putea însemna 12-18 luni.

Este o victorie completă, dar pe termen scurt. Dacă și până când nu există o declarație judiciară potrivit căreia Guv. Pritzker a acționat neconstituțional până acum, nu există nimic să-l împiedice să se răzgândească, fie în această criză, fie în orice viitoare criză.

Citește continuarea pe tribuna.us