Un presedinte de nota 10

Te-ai întrebat vreodată cum arată un președinte ”de nota 10”? Ce calități ar trebui să aibă? Ce decizii ar trebui să ia? Cum ar trebui să vorbească? Ce ar trebui să scrie? Cum să se comporte?

Cel mai simplu este să întocmim o listă cu lucruri despre cum să nu arate un președinte.

Suntem mereu tentați să-i evaluăm pe cei care ne conduc. Chiar să le dam note. Dacă îi simpatizam, le exgerăm calitățile. Dacă ne displac, le găsim greșeli și acolo unde nu sunt.

Dar dincolo de critica vizavi de proiectele, deciziile și discursul unui președinte, întotdeauna, proba de foc a caracterului unui lider este cum se comportă cu cei care îi sunt inferiori, sau cu cei de la care nu poate obține nimic.

Eu tind să cred mai mult, că atitudinea față de superiorul său ierarhic, vorbește mult despre calitatea unui lider.

Curajul unui președinte, al unui stat mic, subdezvoltat, de a rezista reprezentantului celei mai mari forțe politice din lume este dovada unui mare caracter. Mă refer la Uhuru Kenyatta, presedintele Kenyei.

Cu prilejul vizitei lui Barrack Obama în Kenya, presedintele SUA a abordat la Nairobi si problema drepturilor homosexualilor. Obama a avut un discurs în care a făcut un apel către kenyeni la toleranță față de minoritățile sexuale și le-a așezat pe același palier cu minoritățile religioase. Îndemnul președintelui american către autoritățile kenyene de a-și schimba poziția față de homosexuali a primit un răspuns neașteptat din partea  președintelui kenyan.

Uhuru Kenyatta nu s-a lăsat intimidat de discursul, argumentele și poziția lui Obama. El a declarat că există valori comune pe care cele două popoare le au: dragostea pentru democrație, libertatea religioasă, interesul pentru a dezvolta economia de piață, dar există și chestiuni pe care poporul kenyan nu le împărtășește și nu le acceptă. Una dintre acestea este homosexualitatea.

Câtă fermitate în discursul acestui presedinte! Ce curaj de a rezista public și de a-și afirma convingerile! Forța unui lider de a nu se lăsa intimidat și de a merge împotriva curentului.

Nu stiu cât de încântați sunt kenyenii de președintele lor, dar pentru mine Uhuru Kenyatta este un președinte de nota 10!

President-Uhuru-Kenyatta

Mi-ar plăcea ca Europa să aibă astfel de lideri. Si chiar Romania!

Eu ma rog pentru România. Poate o faci si tu împreună cu mine.

Pastor Ionel Tuțac

Sursa: baptist-tm.ro