Ilie Popa

Strajerii raspund: Ilie Popa

Ma numesc llie Popa din Bucuresti si slujesc la intalnirile de post si rugaciune impreuna cu fratii Nelu Demeter, Ioan Peia si alti slujitori. Doresc sa-mi exprim multumirea pentru interventiile constructive ce le-ati facut pe cele cateva bloguri care discuta despre aderarea fratelui Iosif  Ton la Miscarea Strajerii.

Personal nu-l cunosc pe fratele Ton decat din cartile scrise sau din mesajele audio inregistrate in anii precedenti. Nici el nu ma cunoaste personal. Il apreciez foarte mult. Ma bucur de aderarea lui la aceasta miscare astfel incat echipa de slujire se mareste.

As vrea sa va spun cateva lucruri despre mine deoarece numele meu este pomenit adesea in discutiile pe blog. Primul lucru pe care-l remarc este ca nimeni dintre administratorii blogurilor nu ma cunoaste personal, nu ne-am intalnit niciodata in viata si sunt un necunoscut atat pentru majoritatea cititorilor cat si a celor ce posteaza comentarii cu privire la Miscarea Strajerii. La intalnirile de post si rugaciune vorbesc foarte rar in public, max. 10 minute, apoi ne rugam impreuna cu intreaga adunare atat cat ne ingaduie Domnul sa stam in prezenta Lui in adorare, multumire sau rugaciune de mijlocire, uneori rugaciunea dureaza cel putin o ora sau mai mult. Slujirea mea in cadrul echipei Peia – Demeter – Popa este postul si rugaciunea in viata privata si rugaciunea de mijlocire in public.

Totul a inceput in viata mea acum 10-15 ani in urma, cand Duhul lui Dumnezeu m-a gasit flamand si insetat dupa o viata din belsug, flamand si insetat dupa Domnul. Am adus inaintea Domnului perioade de post si rugaciune pentru o trezire spirituala autentica in Romania.

In anii 2004 – 2005 am cunoscut si alti credinciosi din tara noastra care au postit si s-au rugat in acelasi scop. In vara anului 2005, cand am aflat ca si ei au avut experiente similare, am inceput a discuta cu familia fratelui Nelu Demeter despre posibilitatea de a organiza o intalnire de 3 zile de post si rugaciune in tara noastra, deoarece citisem ca in America s-au organizat deja  asemenea intalniri. Nu stiam ca la noi sa se fi organizat o asemenea intalnire. Nu zic ca nu au mai fost asemenea intalniri ci, eu personal, nu am cunoscut acest fapt.

Am indraznit ca in luna decembrie 2005, sa trimit in jur de 1800 de plicuri la diferiti frati lucratori din intreaga tara si i-am invitat la prima intalnire de 3 zile de post si rugaciune, in Ianuarie, 2006. La inceput eram numai noi doi, eu impreuna cu fratele Demeter, dar in saptamana in care se incepea conferinta mi-am adus aminte ca fratele Ioan Peia organiza in Bucuresti nopti de rugaciune si l-am invitat sa vina impreuna cu noi. Eram deja trei in echipa de slujire a acestor inceputuri binecuvantate. Dupa ce s-a terminat prima intalnire, nu m-am gandit ca va mai fi o alta de acest gen, dar nu a fost asa. Biserica Baptista din Hateg, jud. Hunedora, a organizat imediat urmatoarea intalnire de 3 zile de post si rugaciune, deoarece Rebeca Vinars s-a intors acasa de la prima conferinta vindecata de surzenie.  S-a aprins un foc, la inceput a fost mic si plapand, dar Dumnezeu a facut sa se extinda tot mai mult acest foc al trezirii.

In afara de intalnirile nationale, sunt in diverse zone din tara multe intalniri locale de cate 3 zile de post si rugaciune in Biserici Penticostale, Biserici Baptiste sau Adunari Crestine dupa Evanghelie, care nu sunt organizate si coordonate de catre Miscarea Strajerii, ci este Miscarea Duhului Sfant in natiunea noastra. In cadrul Bisericii Ortodoxe (Oastea Domnului) sunt multe intalniri de rugaciune si in unele adunari la Oastea Domnului, Duhul Sfant se manifesta cu putere… Duhul Sfant este revarsat si in Biserica Ortodoxa.

Noi suntem suceveni. In anul 2002, ne-am mutat din Suceava in Bucuresti. Slujim si in cadrul Misiunii Alege Viata din Romania. Misiunea Alege Viata este denumirea romaneasca a Organizatiei Campus Crusade for Christ. Am slujit ca pastor laic in Biserica Baptista „Cuvantul Adevarului” Bucuresti, iar acum sunt impreuna cu fratele Nelu Peia in Biserica Baptista „Isus Lumina Lumii”; el este pastorul bisericii, iar eu sunt pastor impreuna cu el. Pentru mine „pastor laic” inseamna ca nu am studii teologice avansate recunoscute de Ministerul Invatamantului in Romania si nu am fost platit niciodata de catre biserica locala ca pastor. Am studiat incepand cu anii 1982 – 83 impreuna cu Navigatorii si BEE in tara noastra, apoi am urmat si alte studii teologice aprofundate.

M-am nascut si am crescut in Biserica Penticostala. La varsta de 17 ani am fost botezat cu Duhul Sfant si in apa. Am slujit Domnului cu darurile duhovnicesti care mi-au fost incredintate de catre Duhul Sfant. Spre sfarsitul anilor 1980 ne-am mutat din Biserica Penticostala in Biserica Baptista datorita circumstantelor vremii. Numele meu apare de mai multe ori in cartea fratelui Vasilica Croitor, „Rascumpararea Memoriei”, nu ca si informator, ci in alta categorie.

Cat despre Miscarea Strajerilor pot afirma urmatoarele:

–         Scopul unic  al intalnirilor Strajerii este postul si rugaciunea pentru trezirea spirituala si transformarea natiunii.

–         Nu este o organizatie religioasa care sa aiba un statut de organizare sau cu o structura ierarhica ci este o miscare initiata de Duhul Sfant. Toti slujitorii suntem o echipa. Nu primim sposorizari din afara tarii, nu dam rapoarte la organizatii crestine din tara noastra sau organizatii crestine internationale care gestioneaza miscarile de rugaciune globale. Suntem o miscare autohtona. Nu suntem dirijati de organizatii internationale, nu au participat pana in prezent slujitori internationali care fac parte din organizatiile internationale de rugaciune pentru a ne inspecta, si pentru a ne da directie. Mentionez din nou ca este o lucrare pur romaneasca.

–         Nu suntem o noua denominatie in tara noastra. La intalnirile de post si rugaciune, participa credinciosi din toate denominatiile (Baptisti, Penticostali, Crestini dupa Evanghelie, Reformati, Ortodocsi, Independenti, etc) si nu suntem o miscare carismatica.

–         Nu rupem bisericile locale si nu criticam conducerile cultelor sau pastorii ci am indemnat, de fiecare data, ca fiecare participant la conferintele de post si rugaciune sa ramana in biserica locala unde este membru, dar sa traiasca viata crestina in mod plenar;

–         Baza invataturii este Biblia si numai Biblia. Marturisesc si cred ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu, inspirat in totalitate, fara gresala si este autoritatea suprema. Nu am acceptat nici o alta invatatura, nu am predicat decat Cuvantul lui Dumnezeu. Resping categoric orice doctrina falsa: evanghelia prosperitatii, invatatura liberala, legalismul, duhul de religiozitate, etc.

–         Cred ca Duhul Sfant este o persoana divina si este Dumnezeu; impreuna cu  Dumnezeu Tatal si Dumenzeu Fiul formeaza Trinitatea. Duhul Sfant este Acelasi ieri, si astazi si in veci, dupa cum si Dumnezeu Tatal si Dumnezeu Fiul sunt la fel. Cred ca Duhul Sfant este prezent si astazi in Biserica si manifesta real toate darurile mentionate in Noul Testament. Darurile Duhului Sfant nu au incetat ci se manifesta plenar si astazi.

Slujirea noastra ca si familie nu se limiteaza doar la conferintele de 3 zile de post si rugaciune. Impreuna cu sotia mea Lidia, slujim in consiliere de mai mai multi ani si ne rugam pentru cazuri deosebite, cum ar fi: eliberare de legaturi demonice, vindecare fizica, emotionala, etc. Prin harul lui Dumnezeu practic ungerea cu untdelemn acolo unde este cazul si Dumnezeu ingaduie ca prin slujirea noastra multi oameni sa primeasca raspuns la rugaciunile lor.

Nu sunt o persoana cunoscuta publicului din mediul crestin evanghelic, asa cum sunt fratii Ton, Demeter sau Peia; iubesc pe Dumnezeu si urmaresc sfintenia. Nu sunt legalist, dar sunt strict in umblarea cu Domnul. In cadrul adunarilor de rugaciune nu sunt extremist dar sunt deschis la manifestarea spontana a prezentei Duhului Sfant si la manifestarea darurilor Duhului Sfant in adunare. Practic, cateodata, vorbirea in alte limbi in public si fac de cunoscut, atunci cand este cazul, descoperirile duhovnicesti sau vedeniile de care imi face parte Duhul Sfant. Ma vad un slujitor echilibrat si imi vad de slujirea mea: postul si rugaciunea in viata privata si rugaciunea de mijlocire in adunarile publice. Aceasta slujire am avut-o inainte de a se infiinta Strajerii si ma straduiesc sa fiu credincios chemarii chiar si in aceste perioade cand este furtuna de cuvinte pe bloguri. Respect teologii, apreciez dezbaterile telogice, dar eu nu ma angajez in dezbateri apologetice privind postul si rugaciunea decat numai atunci cand mi se cere socoteala de nadejdea care este in mine.

Pentru mine Miscarea Strajerii este una dintre cele mai binecuvantate perioade de slujire din viata mea si a familiei mele. Am fructificat oportunitatea miscarii Duhului in natiunea noastra si ma bucur, multumesc Domnului ca ne-a facut favoarea ca sa fim parte a acestei treziri spirituale si nu ne-am exclus singuri prin ignoranta, judecata sau critica. Este o alegere prin har ca sa fim parte a acestei miscari spirituale.

Va scriu aceste randuri in semn de apreciere pentru pozitia impartiala pe care ati adoptat-o in toate aceste discutii pe bloguri despre Strajeri.

Cu toata dragostea noastra,
Ilie si Lidia Popa
Bucuresti, Vineri, 26 Noiembrie, 2010

Sursa: popaspentrusuflet.wordpress.com

14 thoughts on “Strajerii raspund: Ilie Popa”

 1. Este nevoie de cateva corectii la ceea ce spune dl Ilie Popa aici. In primul rand, biserica „Isus Lumina Lumii” nu este o biserica baptista, ea doar a imprumutat titulatura de baptista, intrucat invatatura liderilor ei, care sunt si liderii miscarii „Strajerii”, difera fundamental de cea a unei biserici baptiste.
  In al doilea rand, dl Ilie Popa vorbeste mai multe neadevaruri aici, unul dintre ele fiind ca nu a fost platit niciodata ca pastor de catre biserica locala. Pe vremea cand dansul a fost pastor al Bisericii „Cuvantul Adevarului”, a fost platit ca pastor de catre adunarea locala, daca e nevoie pot aduce dovezi, am fost casierul bisericii in acea vreme.
  In al treilea rand, ma vad nevoit sa intreb de ce oare dl Ilie Popa nu a impartasit convingerile sale cata vreme a fost pastor la „Cuvantul Adevarului” si de ce a acceptat pozitia de pastor, prezentand adunarii la momentul alegerii dansului ca este convins de chemarea la pastorat, stiind ca are convingeri diferite de cele ale bisericii pe care urma sa o pastoreasca?

 2. impartasesc cu cei sinceri dezinteresati in fel de fel de apucaturi firesti si chiar dracesti.iubesc partasia cu cei care respecta cuvintul luiD_ZEU.avem nevoe sa fim mai organizati in sensul bun al cuvintului oameni daruiti lucrarii nu numai de scena [amvon] sa se ocupe cineva de fratii si surorile care au nevoie.

 3. De ce vai Romania? Pai mai avem timp sa tot criticam pe uni si alti ? (asa cum si eu am facut de multe ori) Pai mai omule (Ninel Lazar) chiar asta o mai trebuit sa vi cu replica ta ? Vai Doamne, cine-o mai facut internetul , ca sa fie loc de atacuri si alti sa citeasca ? Vai de ce mai si atata masmedie?Ca sa ne dea diavolu de lucru? Pai ganditi-va cand scrieti ceva ca poate citi tot felul de oameni,of Doamne nu ne mai lasa sa pacatuim,as dori tie NINEL LAZAR sa-ti para rau de cea ce ai scris,nu ca nu ar fii adevarat ce ai scris dar pentru ca au citit atatia oameni,poate si multi”FILISTENI”.Doamne iarta Romania.

 4. Fratii mei daca lucrarea aceasta a Strajerilor este de la oameni se va nimici dar daca este de la Dumnezeu, aveti grija sa nu luptati impotriva lui Dumnezeu.Îi cunosc personal pe fratele Ilie Popa si pe minunata sa sotie Lidia , ma rog ca Domnul Isus sa-i binecuvinteze, sunt un model pentru multe familii din tara noastra în slujirea Domnului, în unitate si-n dragoste.
  Cu respect si pretuire pentru aceasta familie.
  Florin Bolosin,
  Dumnezeu sa va binecuvinteze.

 5. sunt de acord cu Florin Bolosin,un lucru pe care lam observat este ca Iosif Ton,Nelu Peia,Ilie Popa,Nelu Demeter nu ataca pe nimeni in schimb opozanti lor arunca cu pietre in EI iar ei arunca c u paine

 6. pentru ninel lazar: stim bine si motivul plecarii tale din Biserica Cuvantul Adevarului.Ce e drept ai fost casier!

 7. O alta miscare de „trezire” … ma intreb ce va trezii ea? Se pare ca astazi in lumea crestina este nevoie de o „miscare” dar nu a Cuvantului (care ar trebuii sa ne miste) ci a unor papitoi gen dl. Chris si cei care ii urmeaza principiile. Ma doare pentru fr. Ilie Popa pe care l-am stimat odata dar, se pare ca … m-am inselat si asa or sa fie toti cei ce ii vor urma in aceste invataturi. Toti prezinta doar ceea ce vreti voi sa auziti si sa vedeti … doar o haina, o haina a spiritualitatii, dar care pe interiorul ei nu are nici un pic din adevarurile Sripturii. De ex.sa-mi spuna si mie dl. Popa care este baza biblica a biletelor ce se trimit la conferintele de „trezire spirituala”? se pare ca sunt asemeni acatistelor de la ortodoxi si asta cred ca se vrea. O asemanare cat mai mare cu religiile lumii, un ecumenism care sa le uneasca pe toate intr-o mega-biserica pastorita de … un mincinos. Eu vad adevarata trezire in cei care vad ceea ce se realizeaza astazi la scara mondiala cu ecumenismul, cei care vad formalismul religios si lipsa adevarului din el si se alipesc tare de Scripturi si i-au pozitie fata de tot ce este fals. Domnul sa se indure de bisericile Lui care sunt pe moarte (Apoc. 3:1b-5) care pastreaza doar forme si traditii si zic ca sunt „lumina” celor orbi spiritual dar vor cadea in aceeasi groapa. Intoarceti-va la Evanghelie si la Scripturi si veti cunoaste Adevarul si Adevarul va va face slobozi, nu va lasati amagiti de semne si minuni caci acestea sunt armele amagitorului (2Tes. 2:8-12). Cautati si pastrati „credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna” si care nu are nevoie de „miscari religioase” de trezire pentru a o improspata. Reveniti la vechea Evanghelie si veti descoperi adevarata miscare pe care o face Dumnezeu si nu omul sau alte duhuri. Nu acoperiti pacatul (asa cum incearca „pompiliu” sa faca)ci descoperiti-l ca sa poata veni vindecarea, altfel … TREZITI-VA!!!

 8. Sunt de acord in totalitate cu cele descrise mai sus de catre autor[Ilie Popa]. Nu sar in ajutorul domniei sale pentru ca fata de Cel care este sprijinul sau real , eu nu pot oferi nimic … Nu doresc sa laud si sa ridic oameni ,dar pot spune cu convingere ca Dumnezeu lucreaza din plin prin fratele Ilie si echipa din care face parte.. asa cum Dumnezeu lucreaza prin foarte multi altii care cred cu adevarat in El..Pentru mine si familia mea , familia Popa este o binecuvantare si o incurajare ca se poate sluji Domnului fara nici o ingradire,atunci cand te asezi total in mana LUI… Dumnezeu sa va binecuvanteze !!

 9. Pentru „totulcerepret”: care a fost motivul plecarii lui Ninel Lazar din biserica? Daca il stiti, nu il lasati ascuns, impartasiti-l si altora.

 10. Frate Ilie, sora Lidia, Domnul sa va dea puterea de a continua rugaciunea si postul pentru tara si pentru cei care au nevoie. Va multumesc ca va rugati si pt. familia mea. Salutul meu pt. voi: 1 Corinteni 15:58
  Dhalom!

 11. silvia mihai

  pacea domnului ma numesc mihai silvia din localitatea adjud am un copilas cu o boala grrea hitrocefalie suntem in spitalul baltazar arsenie in bucuresti si daca dumnezeu va pune pe inima sa veniti sa faceti o rugaciune pentru el si sai dati ungere ar fi o minune.puteti veni oricand la spitalul acesta.0748937222nr. meu va rog din tot sufletul sa ma sunati si sa putem lua legatura domnu sa va binecuvinteze!!

 12. Marincus Dorel

  Ce au facut rau Ilie Popa si echipa lui?

  -Ca au postit si s-au rugat pentru Romania?
  -Ca implinesc marea trimitere si scot draci si vindeca prin eliberare?
  -Ca traiesc viata de sfintenie?

  Gandeste-te bine daca esti impotriva lor este posibil ca tu sa fii demonizat si sa ai nevoie de echipa lor sa te elibereze de fortele intunericului. Satan este impotriva la ceea ce fac ei.

  Frate Ilie iarta acesti ignoranti si analfabeti in biblie intelege ca nu stiu ce fac si nu stiu cine-i calauzeste ,multi dintre ei nu au postit in viata lor ,cum sa va inteleaga pe voi care postiti cate 40 de zile . Dumnezeu este cu voi , dovada sunt vindecarile pe care le face Domnul Dumnezeu prin voi eliberand oamenii de duhuri de boala.

  Ma mir cum poate fi prigonit un om pentru ca posteste si se roaga si scoate demoni in numele Lui Isus pai asta este esenta daca nu faci asta degeaba spui ca esti baptist,penticostal sau alte denominatii.

  Daca esti unul care te impotrivesti acestei lucrari ,esti demonizat dragul meu ,chiar daca ieri ai fost plin de Duhul Sfant ,ca si Petru abia ce l-a laudat Domnul ca Dumnezeu i-a descoperit ca Isus este mesia si imediat dupa aceea ii spune la Petru -Inapoia mea satana . Poate ca esti pastor sau proroc sau orice ai fi nu ma intereseaza , daca esti impotriva celor ce postesc se roaga si scot demoni iti poruncesc in numele Domnului Isus –INAPOIA MEA SATANA.

Comments are closed.