Alin Timofte Band

Alin Timofte – Interviu

Descoperind-o ca pe o noutate, trupa “Alin Timofte band” ne-a sarit in ochi ca o revelatie, dar si ca ceva  foarte cunoscut. Cunoscand acest nume si  asociindu-l cu nenumarate proiecte din muzica crestina romaneasca, ni s-a parut foarte e interesant sa aflam de acest urmator pas in care omul din spatele lui este implicat, mai ales ca detaliile pe care le-am aflat au pus in lumina faptul ca acest proiect se va situa in zona muzicii crestine de avangarda.

CM: Spune-ne despre trupa. De ce acest nume si de ce aceasta formula acum?


Alin Timofte:   Trupa  se  numeste  Alin Timofte  Band si e o idee  de mai demult, pe care am pastrat-o de ceva vreme, asteptand circumstantele potrivite.  Pentru ca cred ca fiecare idee isi are momentul ei in care sa se  concretizeze. Numele l-am ales impreuna cu colegii mei de trupa si am decis ca el e cel mai potrivit ca sa asigure continuitatea, din perspectiva ascultatorilor care ne stiu deja, avand in vedere lumea ne cunoaste pe toti din trupa din proiectele anterioare.  Exista si varianta de a continua sub numele de `Trei, Doi, Unu` insa, fiind un proiect nou care va contine idei noi si va fi bazat pe contributia mai multor personae, ne-am decis sa incepem “fresh”.

CM:  La ce se lucreaza in trupa, in momentul de fata?

Alin Timofte: Lucram  la un album  pentru ca vrem sa construim piese care sa reprezinte  si sa defineasca aceasta formula noua. Asta si pentru ca ne-am gandit sa experimentam  un gen muzical mai nou pentru noi, insa care cred ca ne caracterizeaza, intr-o anumita masura, pe fiecare in parte si este foarte aproape de ceea ce vrem sa transmitem prin noile cantece.  Vrem ca piesele sa sune “BRIT” (n.a.: pop-rock  britanic) pentru ca la toti ne plac trupe precum Leeland, Switchfoot, U2, Coldplay.  Avem deja patru piese care sunt inregistrate LIVE si care reprezinta inceputul acestui album. Toate piesele vor fi compozitii proprii.

CM:  Pe cand albumul?

Alin Timofte: Speram ca albumul sa iasa in Iunie.  Vrem sa obtinem un album cu un sunet bun si de aceea vom incerca sa-l lucram bine.  Va contine in total cam 10 -12 piese. Vrem  chiar sa il “masterizam”  la un studio in Londra: ABYROAD STUDIO .  Avem o piesa pe care deja o promovam si se numeste “Ingenunchez” si o puteti asculta pe facebook-ul nostru (Alin Timofte) si in topul 12 Contrast Media.

Active Image

CM:  Cine alcatuieste Alin Timofte band?

Alin Timofte: Trupa se compune din Dinu Onea  la chitara bass, Alex Serbanescu chitara electrica, Alin Timofte vocal si chitara acustica, Mihai Groza clape, Ovi Borz tobe.

CM: Stiu ca cei mai multi din trupa au activat pana nu demult sub numele “Altmod” si,  inainte de asta, “Elim”. Cum s-a ajuns la formatul acesta de trupa?

Alin Timofte: Post sa spun ca ii stiu pe baieti (si ei pe mine) de mult timp. Am colaborat consistent fie la  proiectele mele solo, fie in alte circumstante live si de studio. Au fost o serie de evenimente mari in care am cantat impreuna.  Anul trecut am discutat cu Dinu Onea, care mi-a propus un proiect serios, care parea deosebit de interesant.  Si, cum trupa Altmod  si-a incetat activitatea,  a existat posibilitatea ca acest nou proiect sa se  materializeze acum.

CM :  Da, mi se pare o combinatie naturala, care cred ca ti se potriveste si tie si celorlati.

Alin Timofte: Activitatea mea muzicala din ultima vreme s-a compus dintr-o serie de colaborari cu mai multi artisti:  Ekklesia, Adi Kovaci, Speranta,  Emma Morosan si altii. Dupa cum vezi  am fost implicat in foarte multe proiecte din aceastea, de colaborare.  Chiar si ultimele doua albume solo ale mele au fost indreptate catre un spectru mai larg de varsta a ascultatorilor de muzica crestina.  Acum imi doresc sa fac din nou ceva care sa ma regasesc  eu si in care sa se regaseasca si generatia tanara pe care o reprezint,  asemanator cu ceea ce faceam cu  Trei, Doi, Unu.

CM :  Stiu ca ai colaborat o perioada cu Speranta. Poti sa ne povestesti despre aceasta colaborare?

Alin Timofte: Colaborarea cu Speranta a inceput  prin a orchestra cateva din cantecele lor. Apoi am devenit prieteni mai apropiati. Si asa a pornit proiectul “Speranta si prietenii”. Am fost invitat sa cant cu ei, impreuna cu Emima, participand astfel la doua turnee organizate de ei: unul in America si altul in Europa.  A fost o expereinta deosebita. Nu am intrerupt colaborarea cu Speranta, inca mai orchestrez pentru ei.

CM: Multumim pentru toate acest detalii si speram ca acest nou proiect sa-i entuziasmeze pe toti ascultatorii de muzica crestina.

Alin Timofte:  Multumesc, si eu sper si doresc acelasi lucru. contrastmedia.ro