Paul Dan despre Cristian Barbosu

Analizand faptele la rece
Toate bisericile Metanoia si nu numai se uitau tinta la programele transmise de la Metanoia Arad. Totul functiona aproape ideal pentru scopul pe care il aveau. Si deodata aflam de curand ca pastorul Cristian Barbosu a demisionat de la Metanoia Arad, si mai mult a iesit si din Uniunea Baptista. Scenarii surpriza de felul acesta sunt specifice vedetelor. Intradevar pastorul Barbosu a avut cea mai mare mediatizare, o multime de tineri din tara cu tendinte emergente devenisera ucenicii lui de la distanta.

Traian Cretu, membru la Metanoia, de ceva timp citea postari pe blogul meu cat si a altora in domeniu apologetic. Nu mi-a spus niciodata nimic despre luptele interne de la Metanoia, nici eu nu l-am intrebat nimic. Dupa AG de la Metanoia mi-a spus ce s-a intamplat si am ramas shocat. Eu credeam ca, coeziunea de la Metanoia era de nezdruncinat pe o perioada lunga de timp. Dar Dumnezeu ne-a luat prin surprindere si a raspuns la rugaciunile multora cu privire la piratarea bisericilor de catre Barbosu.

In urma postarii lui Traian Cretu cat si a comentariilor mele, Cristian Barbosu a publicat un comunicat pe care am sa-l analizez foarte pe scurt. Reafirm ca imi pare sincer rau ca, C. Barbosu nu s-a pocait de ce a facut bisericilor din Romania si nici de loialitatea fatza de oameni compromisi ca James MacDonald, sau apostati ca Bill Hybels si Rick Warren.

Raspuns succint la comunicatul lui Cristian Barbosu

Suceava Evanghelica a publicat comunicatul:  Comunicat din Partea lui Cristian Barbosu.

  • In paragraful cu titlul “Istoria” el relateaza ca in trei adunari generale consecutive biserica a votat pozitiv pozitia lui, dar pe urma aflam de discreditarea lui, distorsionari, si manipulari facute de un grup opozant. In consecinta el si comitetul si-au dat demisia. Aceste evenimente sunt redate ca o problema destul de recenta dar comunicatul oficial al bisericii Metanoia spune ca biserica era in criza de 9 luni de zile ( Comunicat din partea echipei de slujire). Eu cred biserica, nu pe Barbosu. 
  • La paragraful “Legatura cu Harvest” aflam ca si pastorul James MacDonald a fost “discreditat masiv”. Discreditat? Iata discutii despre faptul ca James MacDonald a jucat poker pe bani http://theelephantsdebt.com/2012/11/06/recent-developments-6-november-2012/. Este cunoscut articolul documentat a lui Ninel Lazar despre problemele majore a lui James MacDonald. Mai departe in comunicat, Bill Hybels si Rick Warren amandoi apostati, sunt compatimiti de Barbosu ca unii care au trecut prin “traume” similare ca a lui. Este loc pentru asemenea indivizi intru-n comunicat ce ar presupune pocainta? Prin aceasta Barbosu isi dovedeste loialitatea fatza de acesti doi care au semnat pactul religios cu musulmanii, cu toate ca el cunoaste natura problemei. Si ca lucrurile sa aiba mai mult credit este mentionat si John MacArthur cu toate ca Barbosu stie bine respingerea totala a lui MacArthur in ce priveste Warren si Hybel. Asta da distorsionare! 
  • Tot in paragraful “Legatura cu Harvest” Barbosu recunoaste ca James MacDonald are probleme, dar ele sunt numite “anumite alegeri”. Cu toate acestea, Barbosu isi pastreaza increderea in MacDonald. Ca sa salveze situatia, Barbosu aduce in discutie un eveniment de la Moody Bible Institute numit “Founder’s Week/Saptamana Fondatorilor” unde expun personalitati importante in viata Institutului care nu neaparat fac parte din acea organizatie. Si aici din nou Barbosu manipuleaza. El pune pe John MacArthur pe aceasi pozitie cu James MacDonald, ca si cand cei doi se inteleg si predica impreuna la aceasi conferinta. In realitate, Moody Bible Institute l-a invitat pe MacArthur pentru ca din anii ’80 ii publica cartiile, iar pe James MacDonald pentru ca fostul presedinte a Moody, Joseph Stowell si doi fii ai lui au fost pastori la biserica Harvest. Deci relatia James MacDonald si Moody Bible Institute este de co-interesare si nu are legatura cu John MacArthur. Barbosu nu mentioneaza o vorba despre salariul gigantic a lui James MacDonald.
  • In paragraful “Verificarea Adevarului” Barbosu ma acuza ca mi-am facut o tinta in viata pentru a defaima pe lucratori si biserici. Putin mai incolo, el recunoaste ca colaboreaza prin Big Impact si GLS cu apostatii Bill Hybels si Rick Warren pe care el ii numeste “lucratori”. Pe blogul ioan8 am abordat ereziile lui Ton, secta Kwasizabantu, carismaticii William Branham, John Wimber, Chris Oyakhilome si altii ca ei. In ce-l priveste pe Billy Graham, eu doar am semnalat ca acesta i-a scos pe Mormoni de pe lista sectelor. Nu l-am inclus alaturi de Hybels si Warren, si nu l-am numit eretic. Nu e de mirare ca Barbosu, avand in anturaj persoanele descrise mai sus, vede adevarul ca defaimare, si a ajuns sa numeasca defaimarea adevar.
  • La paragraful “In loc de Epilog” Barbosu spune urmatoarele: “Cred ca legalismul trebuie indepartat din bisericile si din sufletele noastre si ma bucur sa vad ca tot mai multi pastori inteleg lucrul acesta“. Numai ca prin legalism el intelege sfintenie practica. Deci, el vrea indepartarea sfinteniei practice ca lucrurile sa ajunga in bisericile din Romaina ca in cele din America. Va amintiti de video-ul cu lupta cu noroi intre baieti si fete intr-o tabara de la Metanoia? Ei nu erau legalisti…

Autor Paul Dan. Continuarea pe ioan8.wordpress.com