Paul Negrut si Iosif Ton

Paul Negrut despre Iosif Ton si Strajerii

Aderarea lui Iosif Ton la miscarea religioasa Strajerii reprezinta o lepadare de invatatura si practica baptista cu privire la Persoana si lucrarea Duhului Sfant al lui Dumnezeu. De fapt, Iosif Ton imbratiseaza invatatura si practicile carismatice si, prin urmare,  nu mai este un credincios baptist.Prin harul lui Dumnezeu, credinta baptista nu a inceput si nu se sfarseste cu Iosif Ton. De la inceput si pana in prezent, bisericile baptiste din Romania au fost plantate si pastorite de oameni ai lui Dumnezeu care au primit mantuirea prin pocainta si credinta in jertfa Domnului Isus Hristos, au fost nascuti din nou, pecetluiti, umpluti si calauziti de Duhul Sfant in conformitate cu invatatura Scripturii. Credinciosii baptisti stiu in Cine cred si stiu ce cred! Ei calca pe urmele inaintasilor lor care mergand pe urmele Mantuitorului au platit cu suferinta si jertfa credinta in Domnul Isus si nu s-au lepadat de credinta lor pana la moarte.

Din pricina faptului ca respect libertatea religioasa a fiecarui om, respect si dreptul lui Iosif Ton de a-si alege religia  pe care o doreste. In acelasi spirit, insa, ii cer lui Iosif Ton sa respecte credinta si practica bisericilor baptiste din Romania. Dansul nu reprezinta bisericile baptiste din Romania sau alte organizatii baptiste internationale din care face parte Uniunea Bisericilor Crestine Baptiste din Romania si, prin urmare, nu are calitatea de a vorbi in numele baptistilor.

Iosif Ton poate vorbi in nume personal sau in numele miscarii la care a aderat. De asemenea, ii cer in mod public sa inceteze orice amestec in viata bisericilor baptiste din Romania de a caror credinta s-a lepadat.

In speranta ca aceasta precizare va ajuta credinciosii baptisti din Romania sa se delimiteze de persoanele si miscarile religioase care s-au lepadat de credinta baptista, va doresc binecuvantarea lui Dumnezeu in toata plinatatea lui Hristos Domnul si a Duhului Sfant.

Pastor Paul Negrut,
Vicepresedinte cu educatia biblica
Uniunea Bisericilor Crestine Baptiste din Romania.

Articol preluat de pe negrutpaul.wordpress.com

84 thoughts on “Paul Negrut despre Iosif Ton si Strajerii”

 1. Suspect de invidie:Negrut Paul
  Jenanta aparitie:Paul Negrut
  Lipsa de iformare:Paul Negrut
  Peticostal veritabil:Fr.Iosif Ton

 2. Domnul Isus nu a fost un baptist si nici nu a predicat o Evanghelie baptista. Pot sa zic ca fost un carismat in toata firea. Aceasta ne-o demonstreaza lucrarea Sa care a dat peste cap toata „credinta” carturarilor de atunci. Mai mult, ultimele sale cuvinte, inainte de inaltare, au fost: Marcu 16:17. Acestea se refereau cu certitudine la viitor, deci incepea o noua fila in istoria credinciosilor. El nu a fost acceptat la fel cum nu sunt acceptati nici astazi cei ce doresc sa-L urmeze pe Isus, dar nu o religie moarta.
  Iosif Ton s-a lepadat, dupa ziceti, de invatatura si practica baptista cu privire la Persoana si lucrarea Duhului Sfant, imbratisindu-L, in schimb, pe adevaratul Dumnezeu, care si astazi vede, aude, atinge, schimba, vindeca, elibereaza, vorbeste si face minuni.
  Nu ar fi corect sa egalam credinta baptista cu credinta in Cuvintul lui Dumnezeu.La fel cum nu este corect sa-i incurajam pe altii la delimitare de cei ce s-au intilnit cu adevarat cu puterea aducatoare de viata si transformare a lui Dumnezeu. Cred ca Iosif Ton este dornic sa-si impartaseasca experientele sale cu Dzeu, pe care multi nu le au, si Dzeu sa-l ajute la aceasta!!!

 3. deci… jenant. un om de talia lui Negrut se preteaza la asa ceva. „s-a lepadat de credinta baptista..” nu cred. Eu cred ca a facut doar un upgrade. :)

 4. Ce-i asa jenant in atitudinea lui Paul Negrut? Declaratiile facute recent de Iosif Ton il plaseaza pe acesta in afara bisericii baptiste. Cam atat… Ce trebuia sa faca Paul Negrut e sa spuna ca Iosif Ton, prin cele declarate, poate intra in biserica penticostala. N-a spus-o probabil ca sa nu provoace zazanie intre baptisti si penticostali, cu atat mai mult cu cat nu putini pastori penticostali RESPING invataturile si manifestarile celor din asa-zisa miscare a strajerilor.

 5. Catre Dl Paul Negrut: Eu provin din mediul ortodox, m-am intors la Dl Isus in urma unor vise profetice despre evenimente majore din lumea prezenta care s-au implinit in detaliu, am fost botezat in cultul baptist, unde invatatura predominanta pe care am auzit-o cu privire la supranatural a fost ca Nu prea se mai petrec lucruri supranaturale astazi, ca noi credem Cuvantul scris care spune ca limbile vor inceta etc. (personal nu am darul limbilor, dar cred ca este posibil darul limbilor si al traducerilor, totusi nu-l consider vital). Desi se predicau astfel de invataturi care dovedesc un scepticism pregnant in ce priveste supranaturalul Dzeului biblic, toata viata mea de credinta, chiar si inainte de a ma fi nascut din nou, a fost presarata cu interventii miraculoase ” ca la carte” : viziuni /vise profetice, victorii impotriva demonilor (in numele lui Isus), tot felul de ” coincidente” care arata ca Dzeu face minuni si azi, vindecari (chiar personala), calauzire miraculoasa, etc.
  De ce va adresez personal acest scurt mesaj: nu pt a analiza situatia lui Iosif Ton, ci pentru a va ruga sa nu calcati pe urmele ortodocsilor care sunt gata sa muste si sa -si apere traditia, in paguba adevarului. Daca eu, fost membru in ortodoxie spun ca exista lucruri pe care ortodoxia ar trebui sa le analizeze pentru binele ei, atunci am acest drept deoarece provin de acolo si stiu cate ceva din ce se petrece acolo.La fel si I Ton poate vorbi in numele gruparii baptiste, mai ales ca, nu-i asa?, in adunarea baptista teoretic ai dreptul sa-ti expui opinia, Zic teoretic, deoarece exista si „comitetul” …Asadar, pentru numele Lui Isus- Fiul celui Atotputernic, va rog nu faceti ce au facut catolicii si ortodocsii care au condamnat omul inainte de a fi analizat toate fatetele problemei.Limbajul dvs din articol indica o directie gresita in care v-ati putea indrepta.Daca sunteti ” tare pe pozitie” nu veti avea nici o teama in a cerceta toate lucrurile…Dvs, fiind vicepresedinte cu educatia baptista, sunteti sigur ca majoritatea credinciosilor baptisti va impartaseste opiniile? Ati incercat, de ex, sa sondati parerile multora dintre frati, pt a va lamuri oarecum daca experientele individuale sunt la fel de lipsite de dorinta ca Dzeu sa faca minuni si azi pentru a intari (conf Fapte) marturia crestina?Oare frica de minuni false (indreptatita) nu poate duce la negarea celor reale (un fel de naturalism crestin).Si oare , dansul este calea spre iad? Stiti ce a patit Mical dupa ce l-a dispretuit pe regele David pentru ca a dansat din toata inima lui inaintea Dlui? A ramas stearpa, adica fara putinta de a avea in sine viata care sa se multiplice,( priviti in jur si veti vedea natura lui Dzeu care este o nebunie, o muzica si un dans in permanenta, priviti un documentar bbc, de ex, Sa fim seriosi si sa evaluam invatatura care in loc sa duca la viata din belsug, duce la amorteala si la frica bolnava de tot ce misca in jur).Apropo de dans, stiti ce au popoarele evreu si roman in comun, si nici un alt popor nu are? Dansul numit hora; da: HORA-acel dans pe care evreii il fac la nunta si la sarbatorile religioase. Hm…Va rog din nou, iesiti putin in lume si priviti-o cu ochii lui Hristos, nu va mai construiti ziduri inalte, traditii- netraditii, invataturi aparent intelepte. Faceti ucenici si apoi lasati-i sa-si traiasca viata cum vrea Salvatorul lor, nu cum vrea cultul baptist, El este mai puternic decat orice cult si-i poate tine in mana Sa mai bine, nu trebuie sa va cramponati sau sa va luati poveri care nu va apartin.Invatatura bapstista este foarte buna, insa este incompleta, stiti asta, doar scrie ca noi cumoastem in parte…Chiar Isus a zis : Lasati-i, nimeni nu poate face minuni in numele Sau si apoi sa-L vorbeasca de rau.Domnul sa va binecuvinteze!

 6. Si mie mi se pare jenant acest articol al lui Negrut si nenecesar (chiar deplasat fata de cum il stiam eu cand am studiat la seminar in Oradea). Nu cred ca anuntul facut de Ton trebuia contracarat cu asa ceva…Personal Ton ma convinge prin argumentele lui biblice desi ca baptist nu am trait experientele mentionate de Ton; dar asta nu inseamna ca Dumnezeu este doar ce tu experimentezi. Stati frati si surori langa Cuvantul lui Dumnezeu si nu va fie frica de modalitati diferite de lucru ale Duhului Sfant. Altfel ne handicapam singuri de resurse nebanuite din partea Lui.

 7. Cu regret constat ca de teama de a nu incalca „practica si traditia” baptista ajungem sa nu mai acceptam invatatura Domnului nostru Isus Cristos.Ar trbui sa cautam nu o „religie ” seaca si uscata ci o relatie cu Dumnezeu ,iar Fr.Negrut propovaduieste o religie care prin practicile sale ne-a indepartat de Dumnezeu.Dumnezeul nostru este viu,rapunde rugaciunilor si credintei noastre prin fapte si minuni de care multi dintre noi am avut parte si cine contesta acest lucru nu poate fi numit CRESTIN.Si printre profesorii Institutului de la Oradea sunt frati care au Darurile Duhului Sfant dar teroarea instituita de Fr.Negrut ii face sa nu polemizeze cu el pentru ca el nu-si accepta decat propriile convingeri.Acum si-a extins domeniul de inflenta si la nivelul Cultului Baptist din Romania , ba chiar mai mult.Dumnezeu sa aiba mila de el.

 8. Citesc cu oroare randurile scrise impotriva fr. Iosif Ton, caruia multi ar trebui sa-i fie recunoscatori pentru ca exista! Acest om a vrut NUMAI binele bisericii baptiste! Iar cat despre cel care a spus ce a spus despre fr. Iosif, dupa parerea mea, este de cea mai joasa speta! … Nu uitati ca in Ceruri Dumnezeu nu va va judeca dupa „teologiile dogmatice” si nici dupa „practica si credinta baptista” sau de oricare alta religie!!!!
  Sunt stupefiata de ceea ce mi se da sa citesc!!!!!

  Va roadeti singuri inima in urma urii si neingaduintei de care dau dovada anumiti sus-pusi ai cultului Baptist! In conceptia Domnului Isus Cristos nu exista religie, ci RELATIE PERSONALA!!!! Bine spunea cineva despre duhul de religiozitate! Acest duh de religiozitate TREBUIE CAT MAI REPEDE CU PUTINTA SA FIE SPULBERAT DINTRE CRESTINII ADEVARATI!!!!
  Hai sa dam dovada de crestini adevarati, NU RELIGIA LA CARE AVEM APARTENENTA ESTE IMPORTANTA, CI FAPTUL CA DOMNUL ISUS CRISTOS NE-A INFRATIT PE TOTI PE DEALUL GOLGOTEI!!!!
  Fiti binecuvantati de Domnul care a facut Cerurile si Pamantul!

 9. Am citit aceste randuri cu mult regret.Inimii mele nu-i venea sa creada ceea ce vede si aude.Puterea Lui Dumnezeu nu mai este acelasi?putem noi sa-l ingradim pe Dumnezeu in limitatele noastre minti omenesti?Personal am fost o admiratoare atat a fratelui Paul Negrut care intotdeauna prin predicile lui ma facea sa-L inteleg mai bine pe Dumnezeu,dar pot sa spun ca acelasi lucru am simtit si in invataturile fratelui Iosif Ton,si daca cineva imi parea carismatic mai degraba mi se parea pastorul Paul Negrut.
  Eu am ajuns sa fiu baptista printr-o minune.Mama mea nu l-ar fi cunoscut pe Dumnezeu si nu ar fi ajuns la baptisti, daca nu i s-ar fi aratat in vis Lumina Lui ,si nu I-ar fi aratat drumul spre biserica ,chiar El,Dumnezeu.Ei i-a fost aratat iadul si Cerul,si a vazut Cartea in care i-a fost scris numele.Ca o credincioasa ,a fost persecutata de tatal meu ,care intotdeauna ii cerea dovezi despre existenta Lui Dumnezeu,necunoscand scriptura asa bine la inceputul credintei nu stia ce sa-i raspunda,dar Dumnezeu de multe ori o trezea din somn spunand exact locul versetelor care dovedeau lucrarea lui Cristos si dumnezeirea Lui.As putea spune si mai multe ,cert este ca oameni care nu pot crede mai multe decat vad au zis de multe ori ca mama este mai sensibila si ca imaginatia ei este prea mare.Nu cred ca este un rod al imafinatiei pentru ca astfel si eu as fi doar un rod al imaginatiei ei si nimic altceva.
  IL salvesc pe Dumnezeu pt. ca I s-a descoperit mamei mele in vis si i-a aratat calea pe care trebuie s-o urmeze si cuvintele Lui:”Nu te uita la oameni ci uita-te la mine.In mine si de mine nu vei fi niciodata dezamagita” au calauzit-o si ne calauzesc si pe noi.
  Am fost aproape de moarte ,si atunci cand simteam ca puterile ma lasa am strigat la El si i-am promis viata si inima mea si Dumnezeu m-a vindecat.Nu conteaza denominatiunea de care apartinem , suntem una in Cristos si asa vrem sa ramanem, dar trebuie ca El sa ne coordoneze viata.Spune Scriptura ca cei ce se incred in Domnul vor intineri ca vulturul.Nu stiu exact ce vrea sa spuna dar eu il interpretez in felul urmator:vulturii zboara si de fiecare data cand zboara se arunca in vazduh crezand ca pot zbura.cred ca si noi asa trebuie sa fim ,sa ne aruncam de fiecare data cand suntem obositi ,si nu numai, in bratele lui Dumnezeu si sa ne lasam purtati de El.Cand faci asta puterile tale se innoiesc si credinta te se innoieste.Il iubesc pe Isus, pe Dumnezeu si as vrea sa-l iubiti si voi si restul ,diferentele, chiar nu conteaza.

 10. @ Adevarul…
  Nenea, tu care zici despre „adevarurile” scrise despre fr. Iosif Ton, incearca sa nu fii chiar asa de orbit de nenea Marius Cruceru!!! Pt ca el il supraestimeaza pe un anume „frate pastor”…care are o functie foarte inalta!!! Incearca sa ceri calauzire de la Dumnezeu!!! Aceasta „miscare a strajerilor” a dat roade foarte puternice in viata multor oameni care de mult vroiau sa-si puna streangul de gat, care nu mai stiau incotro s-o apuce, crezand ca pentru ei nu mai exista nicio sansa de viata si ne mai avand credinta in existenta Celui Atotputernic! Si totusi, Acest Dumnezeu le-a iesit in cale prin acesti oameni CALAUZITI DE DUHUL SFANT, iar aceste persoane sunt astazi pe Calea lui Dumnezeu, nefiind indoctrinatzi pana la epuizare de atatea invataturi MOARTEEEE!!! Puterea lui Dumnezeu ESTE SI ASTAZI VALABILA, IN POFIDA TUTUROR INVATATURILOR SI ALE DOCTRINELOR DE CARE ESTI PLIN PANA-N GAT! Si sa nu uitam ca LUCRAREA DUHULUI SFANT A FOST, ESTE SI VA FI VALABILA PANA NE VA RAPI DOMNUL LA CERURI!
  Ia-o mai moale cu acuzatiile si cauta sa-L cunosti mai intai pe Dumnezeu si puterea Sa!!!! Si nu te lua dupa tot ce zboara!!! Eu una, sincer vorbind, am vazut puterea lui Dumnezeu lucrand la transformarea vietilor oamenilor si in special a mea, iar pentru asta, am sa-I multumesc cat imi va bate inima-n piept, pentru ca am negresit motive sa-I multumesc lui Dumnezeu!!!!
  Treziti-va, voi care acuzati FARA VREUN FUNDAMENT SOLID!!!!
  Multumesc

 11. Frate Paul Negrut, cunoscandu-va destul de bine sunt destul de confuz… Un om care afirma ca sustine libertatea religioasa, se contrazice tocmai prin faptele sale… Si dumneavoastra stiti lucrul acesta si la ce ma refer… Asteptati-va la un mare conflict in sanul aliantei evanghelice… Iosif Ton a gresit si alti suporta consecintele, uni pe drept alti pe nedrept, si o repet si eu odata pentru todeauna „STRAJERII” nu sunt penticostali si comunitatea Penticostala NU accepta cooperarea cu aceasta organizatie si practicile ei.

 12. Jenant, catastrofal si dureros frate Negrut! Ma mir ca mai sunteti si invatator. Credinta nu este baptista…ci religia este baptista. Pastorul Iosif Ton nu s-a lepadat de credinta.
  Ce mi se pare insa dureros este faptul ca v-ati folosit de Iosif Ton atat cat ati avut nevoie…sa ajungeti presedinte, sa deschideti un institut, un radio…FELICITARI! V-ati atins scopul.

 13. Frate Paul Negrut, Dumnezeu sa va intareasca si sa ramaneti ferm si vertical intr-o vreme a ereziilor. Apreciez curajul de a va delimita oficial de cei care au jucat toata viata la mai multe capete.
  Fratele Paul Negrut invidios pe Ton Iosif??? Domnule demeter, care este cel neinformat? Pai ce motive ar avea sa fie invidios? Ton a ravnit tot timpul la locul fratelui Paul, dar locul este ocrotit de Dumnezeu.
  De ce este jenanta aparitia fratelui Paul Negrut, domnule demeter? Daca nu ati observat, fratele Paul se ocupa cu educatia Biblica, fiind vicepresedinte al Uniunii. Nu era de datoria dumnealui sa apere turma de lupi rapitori??? Daca domnul Ton este un veritabil penticostal, bravo lui, credeti ca deranjeaza pe cineva? Sper ca daca mai sunt si altii, pastori sau nu, cu aceeasi falsitate ca a domnului Ton, sa devina si ei penticostali veritabili. Curatenia nu poate fi decat de bun augur pentru noi.

 14. Tr?im o vreme în care a spune lucrurilor pe nume se pare c? sup?r?, mai ales dac? este vorba despre anumi?i oameni care au f?cut ?i lucruri frumoase. Sunt penticostal ?i cred în principiile de credin?? penticostale, dar cu toate acestea nu pot s? nu remarc obiectivitatea fratelui Paul Negru?. Atunci când faci parte dintr-un cult, ori care ar fi acela, ?i ai subscris m?rturisirii de credin?? a acelui cult, cred c? este corect s? respec?i principiile de credin?? a acelei fr??iet??i … iar în cazul în care, între timp, ai c?p?tat o alt? lumin? asupra unor pasaje biblice, este mai potrivit, într-un mod discret, s? te înregimentezi în cultul care afirm? principiile de credin?? la care subscrii. Este corect din punct de vedere biblic, ?i chiar omenesc, s? fii ceea ce spui c? e?ti. Dac? te nume?ti penticostal trebuie s? fii penticostal ?i în practica vie?ii, iar dac? te nume?ti baptist trebuie s? fii baptist ?i în practica vie?ii, altfel risc?m s? tr?im în minciun?.
  Dac? fratele Iosif ?on î?i asum? principiile de credin?? penticostale, este potrivit s? se numeasc? penticostal ?i nu baptist, altfel risc? s? tr?iasc? în minciun? ?i s? tulbure lini?tea ?i unitatea cultului baptist … de asemenea, de aici pot porni ?i tensiuni nedorite între fra?ii penticostali ?i cei bapti?ti.

 15. Nu am ptrea inteles pe ce sa fie fratele Paul Negrut invidios?
  Pe Demter, pe Chris, pe Ton?
  Faptul ca este obligat sa ia atitudine fata de cineva care este atit de instabil?
  Ton a a les iar? bine a facut!
  Darcum de nu a ramas acolo unde a vorbit in limbi acum 5o de ani,;
  cum a reusit sa ascunda asa un eveniment, dindu-sebaptist toata vremea?
  Si acum zice ca e baptist- carismatic. :)
  Este vorba de doctrina fiecarui cult., daca fratele Paul s-a delimitat de cea acrismatica este gresit?
  De ce?
  Nu cred ca fratii penticostali sunt de acord cu toata tarasenia, cu spectacolele care se vad;
  nici cu tarasenia de a duce zce fecioare( asa facea apostolul Pavel?
  ori e vorba sa fim intelepti ca cele cinci, nu zece)
  Batistii au doctrina lor si a lui Ton nu se mai potriveste cu ea; e simplu si limpede.

 16. Ce-mi place mie de bunocii care se dau stupefiati de atitudinea lui Negrut. Vai, ce lumesc e Negrut asta, cum il limiteaza el pe Dumnezeu! Baptistii astea nu predica un Dumnezeu supranatural, sunt seci, secati, uscati, mai! S-au trezit niste adormiti care acum sunt exaltati si n-au somn; prin urmare vorbesc cioace. Acum ati auzit prima data cuvantul „supranatural”? Voi unde ati fost pana acum la predicile din bisericile baptiste pe care le blamati? Va spun eu: ati dormit in papuci. Toate invataturile despre un Dumnezeu supranatural care ne binecuvinteaza cu daruri duhovnicesti se predica de la inceputul bisericii baptiste. Dar la strejeri ii mai bine ca acolo se da din maini, se vindeca de una si de alta, se fac ungeri de tot felul si proorocii de te iei cu mainile de cap. Nu mai e nevoie de Cuvantul din Scripturi; las’ ca vin proorocii sa ne invete! OMG!!!

 17. catre Oxana

  Domnul Isus nu a fost carismatic in sensul pe care tu il doresti si in nici un caz carismaticii nu fac ce a facut Isus .
  Vindecarile lor sunt contrafacute si ieftine.
  carje, scaune,ochelari, aparate auditive, emotii vindecate(negativism), duhuri alungate. vindec?ri contraf?cute.
  vreau sa vad un picior amputat, un om f?r? ochi, f?r? mâini vindecat. si vreau s? v?d mor?i înviind în procent mare, ?i dac? se poate dup? ce au stat în mormânt câteva zile. asa a f?cut Isus si asa ceva carismaticii si strajerii nu vor face pentru c? Dumnezeu nu lucreaz? azi prin noi cum a lucrat prin Fiul ?i apostoli.
  A incerca sa legitimizezi o denominatiune in asemanarea cu lucrarile Domnului este nebunie curat?.
  p?cat c? deveni?i emo?ionali, ?i p?cat c? sunte?i r?i, de?i fr Iosif v? îndeamn? s? fi?i buni.
  P?cat c? nu citi?i, teologie biblic? serioas?. v-ar ajuta

 18. Hmmm… frate Negrut, frate Ton… binecuvantata va fi „clipa” cand va veti vedea in vesnicie! (De altfel -zic- nu veti pleca la Acela pe care il propovaduiti si iL iubiti deopotriva, mai inainte de a va impaca in Numele Lui). Amin!

 19. Pentru cei care considera ca Fr Paul Negrut a intrecut masura;

  Libertatea religioasa NU ESTE TOT UNA CU EREZIA.

  Macar Fr. Paul are curajul sa vorbeasca.Altii se ascund in speranta ca vor putea iesi si ei pe la sfarsit si sa afirme ca si ei au fost impotriva acestui curent.

  Demeter lucreaza cu fecioarele? Asta nu e sanatos.
  http://www.youtube.com/watch?v=HQO1fG6dF_Q&feature=player_embedded#

  Si Baptisti, Penticostalii,Ortodocsii,Adventistii, Crestinii Dupa Evanghelie si Catolicii nu recunosc aceasta miscare.
  Deci ce sunteti?????? Va zic eu ; Frustrati,oportunisti si needucati spiritual.

 20. Imi pare f rau caci un om orice nume ar avea tine mai mult la un cult decat la invatatura biblica ,. acest paul negrut crede ca cultu baptist este pcr , crede ca platforma comitetului central baptist este mai tare ca adevarul biblic ? crede ca poate vorbi in numele baptistilor fara ca acestia sa aiba drept la cercetare si discernamant biblic ? o fi el ales cu nu stiu ce funcie in sistem dar in fata ADEVARULUI suntem toti frati ,.. aproopo , si eu inainte de a ma pocai eram baptist , poate se trezeste si el vreodata .Toata admiratia pentru fr Ton ( mi-a placut ideea cu upgrade ), cititii toate explicatiile lui si veti observa ca este Adevar biblic !

 21. NU POT SA CRED CE AM CITIT ,ACEST OM ISI MAI SPUNE SI PASTOR ,OARE CREDINTA IN ISUS NU ESTE MAI MARE DECIT CREDINTA BAPTISTA ?CRED CA TON NU SI A SCHIMBAT CREDINTA IN ISUS ,EL SI A SCHIMBAT STILUL DE VIATA ACELA TRADITIONAL BAPTIST.

 22. Eu cred ca Domnul Isus era stabil in tot ce facea. Nu dupa 30 de ani s-a gandit ca are nevoie de o schimbare. El stia de la bun inceput ce e de facut iar lucrarea lui a stat in picioare pana in ziua de azi. Acum, fratele Ton de care poti spune ca are experienta vietii in ale spiritualitatii cum renega tot ce a facut pana acum? Si da, ii intaresc afirmatia fratelui Paul Negrut: daca el a realizat ca e carismatic si ca apartine altui cult atunci sa nu ponegreasca cultul baptist in care a crescut pana acum. Ce suntem ? copii de doi ani? am avut toata admiratia fata de fratele Ton, dar dupa ultimul articol aparut simt o mare dezamagire cu privire la el. si da are dreptate: este un prooroc…dar FALS.

 23. Am o intrebare pentru domnul Iosif Ton!
  CU CE AUTORITATE PREDICA CUVANTUL DOMNULUI ATATA TIMP CIT EL NU IL SUPORTA PE FRATELE PAUL NEGRUT.
  NOI CEI DIN BISERICA EMANUEL NE RUGAM PENTRU DOMNUL IOSIF TON DE MULTI ANI, CA DUMNEZEU SA-L IERTE PENTRU URA SA PENTRU FRATELE PAUL
  UN OM CARE ESTE PLIN DE URA IMPOTRIVA BAPTISTILOR DIN ROMANIA, UN OM CARE DE MULTI ANI DORESTE SA DEZBINE BISERICA EMANUEL DIN ORADEA. EL NU REUSESTE PENTRU CA ESTE CONDUS DE UN DUH NECURAT. IAR BISERICA EMANUEL ESTE CONDUSA DE DOMNUL ISUS PRIN CEI RINDUITI.
  DUMNEZEU SA AIBA MILA DE EL

 24. Pentru cei se lupta pentru adevar;am avut posibilitatea de a avea relatii mai directe,cu mai multi,ca de ex fratele Paul,sa-l slujesc personal un om il cunosti cu adevarat cand traiesti in prajeama lui da fratele Paul este un om deosebit la fel la-m intalnit in Londra si pastorul Chris si sa stau in casa cu slujitorul pastorului Chris, si el este un om deosebit fiecare om are rezultate si influente mari,o concluzie personala la care am ajuns Dumnezeu nu tine cont de contextul educational ,sau cultural,nu trebuie sa facem pace dar nici razboi cine judeca sa judece pentru el,NU JUDECATI OAMENI LUI DUMNEZEU ,mai ales daca nu-i cunoasteti,cei aveti de castigat? sau castiga cel rau prin judecatile voastre emise,? daca Dumnezeu te pune judecator o sa ai chemarea clara precum si responsabilitatea,pana atunci lasa sa judece alti sa fie ei trasi la raspundere inaintea lui DUMNEZEU.

 25. nu vorbim de baptisti sau penticostali nici de carezmati,vorbim de PRINCIPII BIBLIC. ce se intimpla?copil nou nascut nu are viata in plin?trebue sai adaugam ceva?D-l Isus spune nascut din trup este trup,si nascut din Duh este duh.Cuvintul este seminta,ce vreti sa adaugati? vreti minuni? daca si din morti va invia cineva nu vor crede…fr.Ton a incurcat itele,jumate de secol a tacut si acum sa rasuflat si tota lumea a incurcat.Cuvintul ramine vecnic!!!studiati cuvintul nu va ocupati cu politica satanei.1timotei c.4 v 1.

 26. …va sugerez cu toata dragostea sa nu aveti prejudecati in dreptul nimanui.Cei care va considerati mari observatori si critici, fara a intelege lucrurile spirituale,cred ca fceti parte dintr-o clasa minora si denaturata din moment ce nu cunoasteti motivele!!!! Si cred cu toata certitudinea ca Fr. Paul are motive bine intemeiate sa poata da in scris astfel de afirmatii in dreptul unui alt frate pe care il cunoste mai bine decat noi toti la un loc!!! Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti!!!

 27. Au ajuns acesti oameni Dumnezei in ochii crestinilor ?,poate adaugam in biblie calcati pe urmele Fr Paul sau Ton, sau …,FIECARE VA DA SOCOTEALA IN DREPTUL LUI,cu toate ca personal avem opini diferite,daca esti carismatic sau penticostal stai linistit lucrarea Duhului Sfant nu se poate nimici se poate intarzia si nu o sa aiba parte generatiile necredincioase (crestini fara credinta vie)si asta poate produce tristete destula dar va continua iar cei care sunt cu adevarat baptisti stiu ce inseamna lucrarea duhului numai ca nu vor sa vb despre ea ca apartine de evlavia personala,pe care nu tre sa vada ceilalti si eu respect si acesta convingere,(verificati voi insiva sa va convingeti,vb cu oameni ai rugaciuni si simpli nu indoctrinatii)iar cei care nu au decat cuvantul biblia VAI DE EI CA NU CUNOSC NICI SCRIPTURILE SI NICI PUTEREA LUI DUMNEZEU.

 28. O Doamne de ce au timp copii Tai,de atacuri,replici, pai oameni ai lui Dumnezeu,daca ar trebui sa scrie Dumnezeu pe vreun sait despre fiecare,ce-ar scrie? Spune frate Paul Negrut? tot ce stie El lucruri ascunse din viata noastra,ne-am face de rusine? Atunci hai sa ne pocaim toti,si daca a plecat Iosif Ton nu-i bai mare , sa nu plece Domnul atunci e bai mare

 29. Domul sa te binecuvinteze ca daca nu toate predicile dumtale si ale lui Iosif Ton de pana acuma auzite poate de mii de ascultatori,nu vor fi ele degeaba? vazand cum va iubiti de mult amandoi?

 30. din fericire credinta baptista nu a inceput si nu se sfarseste cu paul negrut. in comentariul lui nu a adus nici un argument biblic impotriva lui iosif ton, ci e numai palavrageala ieftina care nu ajuta pe nimeni. daca are ceva de spus, sa argumenteze cu biblia, daca nu, sa taca. biserica baptista nu e parohia lui, asa cum este universiatea emanuel,unde el s-a pus drept dumnezeu, iar hnatiuc si tundrea sunt cateii lui.

 31. Cine a avut ocazia sa il cunoaste pe Paul Negrutz personal nu se mira de reactia lui. Mandria si orgoliul sunt uneori asa de mari incat nu mai vezi realitatea. Daca Paul Negrutz nu ar fi reactionat in nici un fel ar fi fost mult mai bine pentru el. Ca si asa ii are pe Marius Cruceru si Daniel Mitrofan,’locotenentii’ lui responsabili cu ‘dirty job’ asa ca nu mai era cazul sa mai intervina si el si mai ales in modul stupid in care a facut-o. ” A lepadat traditia baptista „. Pai cu ce sunteti voi atunci mai buni decat ortodocsii? Ei dece sa nu isi apere traditia lor care oricum e veche de 2000 de ani nu doar de 150 de ani.

 32. “Iata semnele care vor însoti pe cei ce vor crede: in Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi in limbi noi; vor lua în mana serpi; daca vor bea ceva de moarte, nu-i va vatama; îsi vor pune mainile peste bolnavi, si bolnavii se vor insanatosi.”

  Asta este versetul din Biblie pe care multi carismatici il folosesc pentru a-si justifica anumite manifestari supranaturale. Multi penticostali spun ca nu ai dreptul sa judeci lucrarea Duhului,ca hulesti impotriva Duhului daca vorbesti impotriva unor manifestari care uneori apar nebunesti (cazutul pe spate, tremurat, tipete). Din pacate multi au o imagine deformata despre Duhul Sfant. Ei cred ca Duhul Sfant este o putere care M-A umple si pe care EU o pot folosi cand vreau EU. Chiar daca nu exprima explicit acest lucru, asa gandesc multi penticostali. Daca te gandesti insa ca Duhul Sfant NU ESTE O PUTERE ci este o PERSOANA din Dumnezeiere, atunci aceasta PERSOANA te umple cu putere, dar in primul rand Duhul Sfant iti cere mai intai supunere totala si dupa aia isi manifesta puterea Lui prin tine cand vrea El nu cand vrei tu.
  De asta miscari de genul Chris sau Benny Hinn prind usor la multi penticostali.
  Ori exact aici este erezia acestor indivizi Chris si Benny Hinn. Ei fac demonstratie de putere, fac show TV din manifestarea puterii pe care EI o au. Ori aceasta este o mare minciuna. In plus, ei fac demonstratie de putere in ce priveste vorbirea in limbi, proorocii, vindecari ( ca astea pot fi cumbva falsificate) dar nu am vazut la nimeni sa faca o demonstratie de Putere tinand un sarpe in mana sau sa bea otrava, ca lucrurile astea nu mai pot fi falsificate.
  Ori a-ti justifica „darurile” citand un verset din Biblie dar mai apoi scotand din acel verset anumite pasaje care nu pot fi falsificate e o dovada in plus a mistificarii la care acesti impostori recurg.

 33. Sincer imi pare rau foarte mult de Paul Negrutz. Cand ma gandesc la saptamanile de evanghelizare din anii 80, cand venea cu corul barbatesc de la Oradea la biserica din Iuliu Valaori. Erau seri de adevarate revarsari de har. Dar in perioada respectiva Paul Negrutz era mic in ochii lui si Dumnezeu i-a dat mult har. Cat de mult har mai are astazi nu stiu sa spun, doar ca am ascultat niste predici online si mi s-au parut extrem de lisite de viata si putere. Dar asta e o chestie pur subiectiva. Singurul lucru care poate confirma daca mai are har sau nu este numarul de oameni care se pocaiesc ascultand mesajele lui. Chiar as fi curios sa aflu cam cati oameni se pocaiesc duminica de duminica la mesajele lui. Ca in perioada 80,nu exista un serviciu in care predica Paul Negrurz la care sa nu se pocaiasca nimeni. Vremuri trecute, amintiri frumoase. Ce pacat ca sunt doar trecute si nu si prezente.

 34. imi pare rau dar atata rautate exista intre crestini parca imi este greu sa spun frati va certati mai ca nu va si injurati dar stiu un lucru ca Domnul Isus este acelasi Duhul Sfant este acelasi Tatal este acelasi El lucraza prin oameni cum are El chef nu cum comandam noi baptisti sau carismatici sau penticostali etc. Dar nici o problema ca Domnul nu o sa chinuie pe cei care nu au loc de fratele lor sa stea in cer cu fratele lui o sa aiba Domnul grija asta . Domnul Isus sa ne ajute sa fim sfinti sa facem voia lui sa ne pocaim si marturisim ca este Domn sa lasam ura invidia si rautatea sa lasam Ca duhul Sfant sa proslaveasca pe Isus si pe Tatal prin noi asa cum vrea El nu cum neam pus noi bariere carui copil al Domnului sincer inaintea Lui ii da Domnul sa be a otrava/ Domnul Isus sa ne ierte sa ne curateasca pe deplin in sangele Lui AMIN.

 35. Caline, gresesti. Nu exista rautate intre crestini.
  Un crestin este urmasul lui Hristos, care implineste poruncile Lui. Eu citesc in Biblia mea ca Isus a spus asa: Binecuvantati pe cei ce va blastama, faceti bine celor ce va fac rau, iubiti pe vrasmasii vostri CA SA FITI FII AI TATALUI DIN CER.
  Isus nu numai a spus asta dar a si trait practic. Tot Isus le-a zis fariseilor: Voi aveti de tata pe diavolul pentru ca ma urati si nu impliniti ceea ce va spun Eu.
  Cine nu implineste ceea ce Isus a poruncit are de tata pe diavolul. Iubirea de Dumnezeu sta in pazirea poruncilor Lui.
  Asa ca toti acesti ‘frati’,’pastori’,’teologi’, profesori si rectori la seminarii teologice care raspandesc minciuni despre Iosif Ton, care il denigreaza sunt fii ai diavolului nu copii ai lui Dumnezeu. Poti sa combati teologia lui Iosif Ton,asta e ok dar pe omul Iosif Ton trebuie sa il iubesti daca vrei sa fii un fiu al lui Dumnezeu. Daca nu faci asta nu esti plin de Duhul lui Dumnezeu ci de satana. Asta spune Biblia in care citesc eu. Poate ca teologistii astia moderni au o alta evanghelie, nu stiu

 36. personal poate as avea ce reprosa am fost si eu executat de ,,catei,,sau sunt satul de sowuri chris, beny hinn,dar nu fac transfer cu aceste evenimente,vedem in parte si cunostem in parte si nu avem cum sa avem toata cunostinta poate tu si eu suntem exceptii:) oare de ce avem pretentia de la acesti oamneni sa fie perfecti d.p.d.v. teologic psihologic,ei sunt oameni si nu dumnezei chiar daca alti le atribuie niste valori divine,e important ca au facut CEVA chiar daca nu e perfect,atata timp cat noi eu ….poate (tu) nu facem nimic suntem perfecti.
  obs- critici buni sunt cei care vad bine si nu fac nimic,iar multi care ar trebui sa conduca nu o fac stia eclesiastul ceva,
  concluzie -pana nu faci ceva cu pasiune si sa aiba efecte esti spectator si mai neimportant decat un lucrator imperfect.
  si ce bine ca Duhul Sfant nu se revarsa in functie de teologia noastra baptista sau … ca oricum nici una dintre ele nu e completa.nu sunt deacord cu caderea inaintea Lui , caderea era in context de reverenta, pocainta sau pedeapsa si in contextul in care Dumnezeu este cel care vorbeste direct(asa am avut experienta am mai reusit sa gasesc un scaun dar numai puteam sta in picioare Dumnezeu se revelat foarte specific , dar oricat sau rugat altii pt mine nu am cazut-este experinta si cunoasterea mea, perfecta in ochii mei:))

 37. Fratele IOSIF TON, nu reprezinta miscarea baptista,ci miscarea oamenilor plini de viata, de Duh Sfant si care au o pasiune reala pt. Dumnezeu, nu doar traditii,ritualuri si formalisme religioase inutile.Insa e normal sa faci valuri cand iesi din tipare,si ai curajul sa fii om de actiune.Isus a fost un nonconformist, iar adevaratii Lui urmasi nu pot fi altfel.Crestinul autentic,indiferent de denominatie care oricum nu conteaza, nu este compatibil cu plafonarea, mediocritatea si somnul spiritual…deci fiecare decide la ce nivel vrea sa ajunga in relatia cu Dumnezeu.In timp ce unii raman cu criticile si acuzele stupide, altii traiesc pe culmi in prezenta Creatorului,asta este diferenta.

 38. Frati mei daca lucrarea aceasta a Strajerilor este de la oameni se va nimici dar daca este de la Dumnezeu, aveti grija sa nu luptati impotriva lui Dumnezeu

 39. Citind hotararile puternicilor turmei te trezesti in plin ev mediu sau chiar mai devreme, la 324/325 d.Hr., cand preaputernicul Constantin le-a dat unora cutitul si dreptul de a taia si a face ce vor. Pentru unii huzur imperial, stapanire; pentru altii „dreptul” de a fi persecutati si de a lupta. Este comico-tragic refuzul unora de a recunoaste ca dincolo de ceea ce cunosc si stiu ei, exista si altceva. L-au ingradit pe Dumnezeu in organizatii, forme de inchinare, institutii religioase si se cred stapani pe Dumnezeu si creatia Lui. Este trist ca intr-o lume in care ar fi atatea de facut ei au timp sa excomunice, sa retraga dreptul cuiva de a predica invataturile de baza ale crestinismului. Daca Dumnezeu nu vindeca, nu elibereaza, nu face minuni, atunci de ce mai avem nevoie de El? Restul le putem face si noi….Nimic nou sub soare…Mama mea spunea odata ca in lume sunt doua feluri de credinciosi: prigoniti si prigonitori, si ca fiecare isi va lua plata muncii lui. Cuvinte intelepte spuse de o fiinta care a stiut ce inseamna sa fii prigonit tu si familia ta. Biblia ne invata ca „cel firesc a prigonit pe cel duhovnicesc”.
  Asa ca nu uitati, stimati crestini, istoria va va plasa de o parte sau alta, si peste decenii sau secole se va intampla cu voi, si cu excomunicarile voastre, ceea ce s-a intamplat si cu judecatile si excomunicarile altor celebritati evanghelice sau mai putin. Nu inteleg ce este rau in faptul ca un om (fratele Ton)si-a schimbat parerea cu privire la anumite invataturi, istoria a fost influentata de oameni predispusi sa accepte ca dincolo de ceea ce stiu, cunosc si stapanesc, este Dumnezeu. Eu cred ca fratele Ton ” a iesit afara din cetate” si ca cei ce sufera impreuna cu Cristos vor si imparati impreuna cu EL, asa ca Domnul sa binecuvanteze atat pe cei ce arunca pietre cat si pe cei ce le primesc. La multi ani, fara pietre si fara bolovani.

 40. Vasile- baptist carismatic

  am fost baptist convins si respect gandirea baptista ca fiind cea mai aleasa dar avem traditie si noi baptisti care ne-a facut sa traim doar o forma de putere, de viata foarte adesea. Dumnezeu a adus in viata mea pietre de hotar care pas cu pas m-a ajutat sa devin si eu un Baptist Carismatic. Ce inseamna Baptist carismatic: Credincios care nu traieste in extremetati ci pune in practica toate aspectele si practicile crestine. Ce inseamna Baptist Carismatic? Inseamna ca respecta cel mai mult dintre toate miscarile crestine pe cea Baptista iar cel mai important e ca vrea sa o intregeasca. Asa ca fr Paul si toti ceilalti frati, haideti sa facem bine si sa intregim ceea ce trebuie sa fim si sa facem. Nu faceti ce a facut inchizitia, treziti-va ptr voi si ptr ceilalti. Nu va prdic, dar va iubesc si va rog fierbinte in numele Dlui, nu va lasati saraciti sau lipsiti de ceea ce Domnul ne-a oferit

 41. stiti numai sa judecati [aici, ma refer in privinta fratelui Paul Negrut] …in fond toti suntem oameni si toti gresim…si toti vom da socoteala inaintea lui Dumnezeu! Nu sunt de acord cu practicile Strajerilor iar fratele Iosif Ton m-a dezamagit complet [asta dovedeste ca omul este o fiinta dezamagitoare] dar a fost alegerea dânsului.

 42. TREBUIE SA FIM DE ACORD CU REALITATEA CA ASTA ESTE DE VREM DE NU VREM,DACA NU NE IUBIM II VAI!!!!DE NOI, URMA VA ADUCE LAUDA S/AU OCARA PT FIECARE HAI SA FIM SI SA RAMANEM LANGA D-L. OAMENI VOR TRECE DAR D-L RAMANE LANGA AI SAI.AL ,A CUI SUNTEM ?DE CE NE IMPIEDICAM IN SCAME ……CEVOM FACE DACA VINE PRIGOANA CATI MAI RAMANEM IN CAR.TOATE SUNT INGADUITE SA NE VERIFICE SA NE INCERCE RAMINETI TARI SI IERTATIVA CA SA NE IERTE SI D-L.INAINTE DE PLOAIE SI FURTUNA VINTUL VINE INCT APOI MAI TARE APOI TARE . D-L SA NE AJUTE SA FIM BUNI,SA FIM BUNI .DUPA FURTUNA VA VENI IAR SOARELE SIGUR ,SIGUR………

 43. Interesat! Eu credeam ca Paul Negrut ARE IN VEDERE lucrarea lui Dumnezeu in general, caci asa reiese din predicile sale si nu doar etica baptista. Cred ca Paul Negrut nu este asa cinstit precum ar vrea domnia sa sa para, deoarece atitudinea sa imi da de gandit.Daca era sincer, trebuia sa-si asume urmarile VANTULUI pe care l-a semanat pe blogul sau personal. Ori dumnealui nu suporta FURTUNA, caci si-a oprit comentariile blogului sau.De ce?

  Asta imi spune ca are un caracter slab, este plin de invidie, dar NEPUTINCIOS.Spun NEPUTINCIOS deoarece nu-si poate asuma raspunderea mizeriilor pe care le-a aruncat in blogosfera.
  Prin denigrarea lui Ton, domnul Paul Negrut a adus mari deservicii lucrarii lui Dumnezeu.
  Rad si barfesc necredinciosii de pocaitii care se rup precum cainii, dar si multi dintre cei slabi in credinta, cad de la fata lui Dumnezeu si…vad ca asta nu-l afecteaza pe Negrut.
  Orice ar face acest om manat de ambitie, nu-l va detrona niciodata pe Ton ca lider crestin , care a facut istorie in Romania unor timpuri cand cei ce latra acum[ iertati duritatea vorbelor mele]aveau pumnul in gura si nici nu maraiau macar…
  de neputinciosi ce erau. Cred ca si acum sunt la fel, doar ca acum …toti..neavenitii pot sa insulte cum vor, pe cine vor ca doar avem liber la mass media si satan a dat liber la „STARTUL SPRE IAD”
  PS. Eu am primit botezul nou testamental in 1972 in biserica nr2[ pe atunci]Oradea si am facut catiheza cu Paul Negrut.

 44. PAUL NEGRUT ,CINE ESTI TU SA SA SCHILODESTI PERSOANA DUHULUI FINT,cine esti tu sa limitezi lucrarea DUHULUI SFINT ????? mie personal mi-a VORBIT DUMNEZEU PT A AVERTIZA O PERSOANA PT COMPORTAMENTUL PACATOS IN CARE TRAIA SI DESI ERA FRATELE MEU DE CORP NU AM STIUT CA HULESTE NUMELE DOMNULUI adica injura el fiind botezat am fost foarte mirata cum se poate asta dar dupa ce am intrebat sotia lui m-a intrebat de unde stiu si apoi a recunoscut ,tot avertismentul s-a implinit pt ca nu s-a pocai de ceea ce facea ,dAR O SI MAI MARE MIRARE A FOST ATUNCI CIND CREZUL BAPTIST NEAGA PUTEREA DUHULUI SFINT DE A VORBI SI ASTAZI SI TOTUSI MIE DUMNEZEU MI-A DESCHIS OCHII SI AM SA INCURAJEZ TOTI FRATII BAPTISTI SA CREADA IN REVELATIA DUHULUI SFINT CU RISCUL DE A FI DATA AFARA DIN RINDUL BAPTISTILOR .AI MARE GRIJA PAUL NEGRUT sa nu te pomenesti ca lupti cu DUMNEZEU singurul care vrea sa INGRADEASCA SA LIMITEZE LUCRAREA LUI DUMNEZEU E diavolul si dupa cum se vede faci buna echipa cu el.

 45. fratii mei va recomand sa cititi carti care va ivata cum sa va luptati cu puterea celui rau ca doar impotriva duhurilor din locurile ceresti a capeteniilor avem de luptat …..VA RECOMAND CU TOATA DRAGOSTEA ,,AUTORITATE IN RUGACIUNE ”,ELIBEREAZA-TE CRESTINE”,VINDECARE PRIN ELIBERARE”de Peter Horbin, ,,CUM SA NE RUGAM PT COPII” ,,RUGACIUNEA DE MIJLOCIRE” toate le gasiti la libraria kerigma din ORADEA sau alte librarii crestine incepeti si va luptati eficient si sa nu raminem in necunostinta de planurile celui rau ….INARMATI-VA DE GRABA

 46. „credinta baptista nu a inceput si nu se sfarseste cu Iosif Ton”

  ori:

  Credinta nu a inceput si nu se sfarseste cu baptistii!!!

 47. REMUS VALERIU GIORGIONI

  Dragi tineri,
  (presupun ca majoritatea sunteti tineri),
  daca tot simtiti nevoia sa va dati cu parerea intr-o problema destul de grava, o neintelegere in cadrul cultului baptist, ar trebui macar sa va alegeti bine cuvintele. Sa nu folositi un limbaj de strada, care va apropie riscant de tare de tinerii nepocaiti.

  Iar in ceea ce priveste disputa in sine, cineva va trebui sa raspunda candva (in fata Cuiva!) de escaladarea acestui conflict. Si poate ca fr. Negrut a facut mai bine ca n-a dat voie la comentarii pe site-ul lui, fiindca apar tot felul de elucubratii si refulari care nu caracterizeaza un popor (tineret) crestin.

 48. cornel marinau

  A spus Domnul ca in ziua judecatii „…oamenii vor da socoteala de orice cuvint nefolositor pe care l-ar fi rdostit.”Inainte de asta Domnul a spus „Adevarat,adevarat va spun”.Atentie mare deci ca vorbirea noastra trebuie sa fie „totdeauna dreasa cu sare”adica sa dea gust vietii.Am invatat prin Fr. Iosif Ton cele mai frumoase lucruri care punindule in practica au adus bogatie vietii mele spirituale.Am invatat ca Duhul ma vrea cu gelozie,ca suspina ajutindu-ma in rugaciune(comunicare)asa ca traiesc puterea rugaciunilor fierbinti.Toti ar trebui sa luam pilda Mintuitorului nostru”…in timpul vietii Sale pe pamint aducea rugaciuni cu strigate mari si cu lacrimi”.Sa fim atenti ca nu-i vorba de saptamina patimilor ci timpul trairii pe pamint.Am invatat ce important este sa umblu cirmuit de Duhul sa-l fac pe El „duhul mintii mele”dupa cum ne este poruncit.Am invatat ce important este sa patrunzi in „taina evlaviei”adeca sa te scapi de „forma de evlavie care tagoduieste puterea”caracterului divin sau a firii noi ce am primit-o prin nasterea din nou.Evlavia sau GODLINESS sau caracrerul divin produce in viata credinciosului adevarat ;prigoana si admiratie.Din cauza aceasta Fr.Iosif este pigonit din partea credinciosilor firesti si admirat de credinciosii duhovnicesti si aici nu vorbesc de baptisti si penticostali ci de cei ce au invatat sa se poarte aspru cu sinea umblind astfel cirmuiti de Duhul si facindu-si astfel orice gind rob ascultarii de Hristos.Va indemn dar surori si frati la lucruri mari cu Domnul si veti afla „calea nespus de buna”.Nu uitam !Forma de evlevie e foarte greu de depistat la multi ca-i tare asemanatoare cu realul…da-i numai forma.-„Nu va inselati”zice Domnul.Ne rugam pentru fr.Iosif T si pentru fr.Paul N si zicem:Donmne inmulteste Harul Tau si Pacea Ta fratilor nostrii dupa cum este scris”…prin cunoasterea Tatalui si a Mintuitorului”prin lucrarea puterii bucurii Tale Duhule Sfinte.Multumim.Amin.

 49. Gresesti frate Paul Negrut!Ai o parere prea inalta despre tine.Revino la simtiri cumpatate! Te-am pus alaturi de fr Ton si te-am gasit usor!De cand Credinta data sfintilor o data pt todeauna este Baptista?Ai grija ca nu cunva delimitarea pe care o faci sa fie una de Cuvantul Lui D-zeu,si ai mare grija sa nu te transformi din slujitorul Evangheliei intru-n slujitor al cultului baptist.Noi ne impartim dupa culte,dar D-zeu ne imparte dupa roada Duhuli Sfant.Nu cumva crezi ca si cerul va fi compartimentat? Ai grija ca cei deacolo nu stiu sigur daca s-or numi baptisti sau alt cumva.D-zeu nu priveste la noi prin prisma noastra denominationala.Este o singura Biserica,o singura Credinta si singura Nadejde.crezi ca ai subliniat bine cand ai spus credinta baptista?Dupa ce criterii ai facut sublinierea asta? aaa,stiu! dupa unul care iti place tie.Dar nu uita nu tu esti etalonul si nici denominatia pe care o apri.Etalonul ramane unul singur,il sti,ISUS.

 50. SUNT UN TANAR BAPTIST SI I-MI PARE RAU CA VAD ASEMENEA AFIRMATII CARE VIN CHIAR DIN PARTEA CELOR CARE „AR TREBUII SA PASTOREASCA TURMA”SA VORBESTI ASA DE USOR FATA DE UN OM CA IOSIF TON INDIFERENT DE CIRCUMSTANTE ESTE TOTAL DEPLASAT.IN REST SUNT DEACORD CU FRATELE DAVID

 51. Imi pare rau sa vad ca slujitori (frailor )nu se mai iubesc asa cum spune scriptura.uni iubesc religia si datinile mai mult ca pe cristos. a crede ce zice scriptura nu este o lepadare de credinta.pacat ca uni frati nu mai cred scriptura si ce este mai rau cind altul crede scriptura ceilanti il mustra fara dragoste.

 52. David,

  In primul rand invata sa scrii si sa te exprimi. Nu inteleg o gramada din frazele tale. Nu faci sens.
  Paul nu numai ca nu face NICI O (1) referire la el, dar tot ce a spus aici, e sa ceara lui Tzon sa nu se mai amestece in bisericile baptiste acum ca a trecut la ultra-penticostalii lui Benny Hinn. Daca nu stii, Tzon si alti ca el, continua sa se laude ca sint Baptisti si sa ceara baptistilor sa treaca la Penticostalii lui.
  Ce-ai vrea sa zica un pastor Baptist si om de o intelepciune rara ca si Paul Negrut(pe linga care tu esti un nimeni), cind un alt bine-cunoscut baptist inainte de a da in Alzheimer trece la penticostali tai? Sa-l ia in brate si sa-l pupe, nu? Asta pentru ca asa ai vrea tu, nu? Baga-ti mintile in cap si vezi-ti de lungul nasului copile. Mai rar un infumurat ca tine.

  Prostia e ca nu esti singur. Ai un admirator – pe Tanarul Bapticostal, care e Baptist cum sint io astronaut.

  Apropos, cauta-l si inrolativa amandoi in cultul lui Jimmy Swagart acum ca Oral Roberts l-a eliberat de duhul curviei.

 53. De fapt, suntem asa departe de adevar. Uitam ca toata viata crestinului la urma urmei se rezuma la un singur lucru si anume:DRAGOSTE! Si putem vedea (numa daca nu vrem), din articolul fratelui Paul Negrut, „in speranta ca aceasta precizare va ajuta credinciosii baptisti din Romania sa se delimiteze de persoanele si miscarile religioase care s-au lepadat de credinta baptista” ce dragoste e asta? Adica dintre toate religiile care sunt pe pamantu asta frate Paul spune-ti ca numa baptisti sunt buni? Pentru ca in fiecare religie gasesti o persoana care a plecat de la baptisti cum gasesti si o persoana plecata de la penticostali sau ortodocsi. Ce are ca fratele a trecut la strajeri? ce invataturi rele au ei? Suntem noi judecatori? O defaimat Domnul Isus pe cineva? eu zic ca nu, o mancat cu vamesi cu pacatosi. Care a treaba noastra ca ca fratele Iosif Ton o trecut la strajerii, da foarte bine o facut daca el acolo o crezut ca e mai bine, treaba lui. El va da socoteala. Pe atatea forumuri se tot cearta pe tema asta. Da mai bine citesti din Biblie si spui o rugaciune. si adevarul trebuie spus. Bine o spus, baptist, datini si obiceiuri mai sus de Hristos. Raman uimita cand vad atatea declaratii de la pastorii baptisti de Iosif Ton, cum ca gata e in iad dupa ei. Cititi capitolul 13 din 1 Corinteni si daca mustri pe cineva fa-o cu dragoste!

 54. fratilor ,ce veti face daca o data va veti intilni cu fr.Ton in imparatia DOMNULUI fr.Stefan cei vei zice DOMNULUI cind te va intreba ce ai cu fratele tau(bolnav de Alzheimer…) e usor sa arunci cu pietre e usor sa vedem paiul din ochiul fratelui nostru dar e greu sa vedem birna care ne intuneca vederea sau inafara intelepciuni firesti ,pamintesti (pe care am vazut…ca o ai)te lauzi si cu o intelepcine cereasca venita prin DUHUL SFINT pentu ca sint convinsa ca ai vorbi altfel cu fr.DAVID sau chiar cu tinarul baptist (stiu acuma imi vei spune si mie ca nu ma exprim bine ,fie eu oricum spun DOMNUL ISUS SA TE BINECUVINTEZE)

 55. Bravo mai Stefane,scriitorule exprimatorule,Ton asa se scrie nu Tzon.Cat despre divinizarea lui Paul Negrut(nu am nimic inpotriva lui)ce spui daca peste cativa ani auzi ca a trecut la nu stiu ce grupare?De aceea scriptura spune ” blestemat sa fie omul care se increde in om”sau Pavel ne indeamna sa nu fim nici cu Pavel nici cu Apolo pt. ca lucrurile astea dezbina nu ne aduna.Si Ton pana nu demult era la acelasi nivel cu Negrut in lumea baptista iar acum????????
  Asa ca trebuie sa ne intoarcem la Logos si doar pe El sa-l urmam.

 56. Buna tuturor,

  Ma intreb oare si ii intreb pe toti cei care critica decizia fratelui Ton (incepand cu domnul Negrut)de ce nu iau in seama sfatul lui Gamaliel din Fapte care zice: „Daca lucrarea aceasta a Strajerilor este de la oameni, se va pierde, dar daca este de la Dumnezeu sa nu va treziti ca luptati impotriva lui Dumnezeu…Lasati-i in pace”

  Si un al doilea argument…despre vedenia lui Petru sa manance din toate dobitoacele murdare, care i-a rasturnat toata teologia de-o viata ce puteti spune? Probabil daca ar trai in zilele noastre ar fi expus aceluiasi tratament, ca si cel al fratelui Ton. A parasit credinta iudaica, a parasit credinta baptista…

  Cum puteti judeca in felul acesta, domnule Paul Negrut (daca tot sunteti laudat pentru o intelepciune rara) experienta spirituala a unui om, care poate fi autentica si dumnezeiasca, doar pentru ca a dat putin in cap „religiei baptiste”?

  As fi fericit daca mi-ati putea da un raspuns domnul Negrut?

 57. dragii mei frati,permiteti-mi sa va spun ca Biblia ne spune sa le fim supusi celor care ne carmuiesc in Domnul in DRAGOSTE. Nu suntem in masura sa cartim si ne dam cu parerea atat de usor. Asta e problema celor doi…iar a noastra sa ne rugam pt ei ca doar sunt si ei oameni. Daca a gresit Ton sa Paul,nu uitati ca diavolul pe ei ii ataca mai mult si sufera si ei cand intr-un cand in altul…si acuma noi le ingreuiem situatia? Haide-ti sa dam dovada de frati si sa-i inconjuram cu rugaciuni ca Dumnezeu sa se indure si sa ii ajute sa duca mantuirea pana la capat,atat noi cat si ei.Accentuez.sunt parintii nostri spirituali.Dumnezeu sa-i binecuvinteze si pe voi,dar si pe mine!

 58. Dragoste crestina?Salutul specific pocaitilor de ,,pace”. Frumoase cuvinte, pacat ca sunt doar de fatada. De ce promovati teoretic astfel de credinte cand de fapt voi va razboiti intre voi? Daca crimele, nu ar mai fi inca interzise prin lege, sunt ferm convisa c? ati lua viata tuturor celor care nu se supun întocmai voua. Repet…voua ?i nu lui Dumnezeu pt ca Dumnezeu nu cred c? încurajeaza ceea ce voi faceti. Dar de…în numele credin?ei s-au facut mari nedreptati, iar voi se pare ca le continuati.Domnule Negrut, ma gandesc ca puteti predica în continuare fara nici o remuscare, crezand ca ceea ce faceti este drept, nu?Probabil ca dreptatea se vede altfel din pozitia dumneavoastra.

 59. The division in the body of Christ has become palpable. With phrases like „nu mai este un credincios baptist” and „ii cer in mod public sa inceteze orice amestec in viata bisericilor baptiste din Romania de a caror credinta s-a lepadat.”

  To break off all fellowship with a fellow brother is of a fleshly spirit. Does the Baptist „cult” monopolize all truth regarding the Holy Spirit? In these last days, instead of drawing closer in love and unity, we draw lines and establish walls to seperate and categorize the bride of Christ. We are a divided bride! What will Christ see when he comes for His Bride? Will He come merely to the Baptist association?

  Being a Romanian in America, I am hurt to see the spiritual state of the Baptist association here and overseas. We need to pray for guidance and awareness in these crucial times.

  „For by one Spirit we were all baptized into one body, whether Jews or Greeks, whether slaves or free, and we were all made to drink of one Spirit.” – 1 Cor 12:13

 60. eram copil si mai apoi tinar, cind stateam lipit de peretii bisericilor arhipline si sorbeam cuvintele pe care Dumnezeu mi le transmitea prin fr. Paul. Nu am ratat nici o intilnire…si in acele vremuri l-am judecat aspru pe tata care-mi spunea sa-l iau ca model pe Domnul si sa nu alerg dupa oameni. Astazi tata, imi cer iertare….pentru lipsa de intelepciune pe care am dovedit-o in acele vremuri. Fr. Paul continuua sa-mi vorbeasca si azi din partea Domnului…dar in suflet am o unda de regret….citind rindurile adresate credinciosilor baptisti. Si nu inteleg cine ne da dreptul sa trasam granite…sa impartim oamenii in caste – in ceea ce priveste credinta lor. Cred ca e bine sa recitim ceea ce a spus Gamaliel …sa luam exemplul lui Pavel si sa tacem. Si in numele unei asa zise aparari a dreptei credinte……impunem noi reguli omenesti. Are nevoie Dumnezeu sa-i apere cineva adevarul??? …sa nu ne trezim departe de Adevarul Galileeanului!!

 61. Mai nou, baptistii in loc sa predice Evanghelia, striga ERETICI unii dupa altii pe toate blogurile baptiste, zise „evanghelice”. Desigur, fiecare religie considera ca celelalte religii au anumite erezii, insa a arunca noroi in spatiul virtual asupra altor evanghelici numindu-i „eretici”, „rataciti” si „profeti ai lui Baal” este o practica specifica baptistilor (tudoristi si negrutisti).

 62. Sa ma ajute Domnul sa fiu un strajer cu adevarat un babtist cu adevarat un penticostal cu adevarat ortodox cu adevarat dar dupa biblie. Dupa parerea mea dominatiunea este frectie oe picior de lemn cu credinta in Dumnezeu tata Dl. Isus fiu si Duhul sfant

 63. Comentariile pro si contra baptiste continua si in ziarele laice:

  http://informatiadebihor.ro/ancheta/5368-preedintele-ubr-ales-prin-fraud

  E trist cand cauti pe net informatii despre baptisti si nu se poate sa nu dai doar de astfel de comentarii. Desigur, daca pentru X-ulescu fratele Y este eretic, e clar ca si pt Y fratele X-ulescu este tot eretic, din moment ce el crede diferit. Problema insa nu e asta ci cum ne raportam la aceste diferente? Le dezbatem in presa, sub forma de atacuri? Doar unii au dreptul la opinie iar cand partea atacata isi spune si ea opinia, sarjam si spunem „uita-te la ei, ce fel de oameni sunt astia….”. Ce fel de oameni sa fie cand ei vorbesc exact ca noi? Nu ai respect fata de credinta altuia, cum sa te astepti ca el sa aiba respect fata de credinta ta? Pai vei spune „da, dar ei sunt eretici”. Din punctul tau de vedere, da. Din punctul lor de vedere, tu esti eretic. Care din voi are acum dreptul sa atace mai dur? Are si el acest drept sau va trebui sa instituim dictatura baptista? (noi sa ne spunem opiniile acide sub forma de „drept la exprimare” iar lor sa le ingradim acest drept sub pretextul ca ne ataca crezul?)

 64. Stefan C,

  Primul comentariu, cel al lui David, este cat se poate de clar. Iosif Ton nu a trecut la nici o grupare eretica ci el chiar a lansat un comunicat in care a spus ca se delimiteaza de gruparile excentrice ale miscarii carismatice. Faptul ca voi il considerati pe Paul Negrut un om „cu intelepciune rara” este o chestiune subiectiva. Daca il analizam la rece, e cam greu sa-i detectezi raritatea intelepciunii prin modul in care se prezinta in public. In primul rand, el ar trebui sa tina cont ca la evanghelizarile de la biserica Emanuel din Oradea, jumatate din sala sunt penticostali. Oamenii acestia sunt invitati acolo de catre baptisti, contribuie la colecte, isi invita prietenii la aceasta biserica etc. Daca aceasta este parerea lui Negrut despre penticostali, ar fi bine sa o spuna si in acest caz sa stie si penticostalii din Oradea pe cine merg sa asculte. Nu vreau sa va ofensez cu nimic dar deviatiile de comportament tot mai dese ale rectorului Paul Negrut si inconsistenta in declaratii in plaseaza in zona opusa acelei „intelepciuni rare” de care vorbesti tu. Nu are rost sa-i repet si eu aici greselile dar ele sunt mai mult decat evidente. Nu de putine ori s-a contrazis singur. A pornit pe cararea baptista ca baptist carismatic, sustinand sus si tare ca Dumnezeu este un Dumnezeu al minunilor. Nu-i minune sa auzi voci la examene care sa-ti dicteze tot subiectul si apoi sa iei nota 10? Aceasta a declarat-o Paul Negrut si nu de putine ori. In mod paradoxal insa, acum se declara „baptist cesationist” sustinand ca miracolele au incetat. Sa fi incetat oare miracolele odata cu Paul Negrut? Ce alta erezie mai mare vrei decat cineva sa predice ca Dumnezeu se schimba si Isus Hristos NU este acelasi ieri, azi si in veci? Nu trebuie sa o spuna el deschis aceasta. Compara-i declaratiile in decursul anilor si vei vedea ca s-a intors dupa cum ii erau de prielnice jocurile politice. Prin urmare, va rog sa ne scutiti voi cu verticalitatea acestui pastoras de mana a noua pt ca nu avem nevoie de el. Pentru voi e mare, e de-o intelepciune rara, pt mine nu are nici o valoare. Felicitari lui DAVID. Ai lasat un comentariu de nota 10. Dumnezeu sa te binecuvanteze.

 65. Deja religia conteaza si nu credinta.Pereti varuiti,din mainele voastre va cere Dumnezeu sangele celor multi.Sa inteleg ca doar baptistii sunt cei alesi,ori…David,multumiri pentru puctul de vedere ce il impartasim.

 66. ?i eu cred c? este exagerat termenul de credin?p? baptist?, îns? mai cred c? acest termen este folosit pentru a defini doctrina.
  Orice denomina?iune are o doctrin?. Doctrina corect? e cea biblic?. Toate denomina?iunile cred c? ei au doctrina corect?.
  Totu?i mesajul transmis de Paul lui Iosif ?on este corect ?i chiar din mesaj deosebim diferen?ele doctrinare majore.
  Bapti?tii cred c? to?i credincio?ii n?scu?i din nou sunt boteza?i cu Duhul Sfânt. carismaticii cred c? dac? nu prime?ti vorbirea în limbi nu e?ti botezat cu Duhul Sfânt, în plus e ?i forma de închinare care e dezordonat? ?i pe care biserica baptist? nu o accept?, justificat, dac? studiem 1 Corinteni 14, când mu?i se roag? în limbi în bisericile carismatice cu toate c? Pavel condamn? acest lucru.
  E normal ca ?on s? nu vorbeasc? în numele bapti?tilor deoarece este un om cu influen?? ?i love?te în doctrina baptist?, pe care, personal cred c? este biblic?.

 67. Lasa Frate Ton,nu fi suparat pe ei,pe baptisti tai,nu stiu ce au ei in potriva ta ca Dumnezeu a vrut sa te urce cu o Treapta mai sus,adica la Strajerii care sunt mai aproape de Cer,nici nu stiu ei ce fericit esti tu acuma,lasa-i si roagate pentru ei ca Domnul sa le de-a si lor harul pe care l-ai primit tu,Amin…Doamne Te Rog Pocaieste-i mai Bine pe Baptistii ca si pe Ortodocsi,Amin …ca fiecare mai are loc de Pocaita in ei ca de altfel si eu,Amin.

 68. cred ca e bine sa stii anumite lucruri care se intampla in comunitatea noastra ,fiind baptista, penticostala etc. Problema este ca foarte multi se apuca la comentarii si dezbateri pe niste teme pe care pe el personal il depaseste, nu e in stare sa rumege bine informatiile ca sa stie sa spuna ceva clar si insuflat de Duhul lui Dumnezeu, este foarte usor sa iti asezi laptopul in brate si sa ne dam la comentat aiurea. Eu cred ca e bine pentru cei care ii depasesc anumite situatii sau anumite dezbaterii sa se rezume la cat poate si la cat i-a incredintat Dumnezeu sa duca, deoarece, unele comentarii dau de gol persoana ca habar nu are ce vrea si ce nu vrea sa explice. Eu personal in viata mea uitandu-ma, sunt asa de multe lucruri care care trebuie sa lucrez, trebuie sa schimb, trebuie sa stau inaintea Domnului sa ma modeleze cum doreste El, incat timpul nu permite hoinarirea aiurea pe saituri si vorbind prostii. Sunt curios, unii dintre noi, petrecem timp in rugaciune si citire din cuvant cat petrecem la pc ?
  Domnul sa ne ajute sa privim mai mult la viata noastra si daca vrei sa ajutam si pe altii cel mai bine incepem cu o rugaciune.
  Domnul sa va binecuvinteze pe toti si stati in veghere si pastrativa mintea curata.

 69. Imi pare rau ca trebuie sa intervin aici dar mi-a placut comentsariul de mai jos: .
  L-am apreciat pe Paul Negrut dar acum, cu regret, trebuie sa admit ca in ultima perioada prea umbla cu povesti vanatoresti prin America si pretutindeni aiurea…

 70. crestin-ortodox

  Unii confunda trairea duhovniceasca cu sentimentalismul si emotivitatea. Manifestarile „carismaticilor” sunt cerute de nevoia proprie de afectivitate, fiind de cele mai multe ori stari induse.Rugaciunile lor (sa le spun dinamice) prezinta marele risc de a confunda rugaciunea activa, in care domina efortul nostru, cu rugaciunea efectiva, in care se manifesta harul, pentru ca eliberarea lor emotionala produce endorfine, ceea ce-i creeaza omul senzatia psihologica de beatitudine si contemplare, fara ca aceasta stare sa fie mangaierea in chip nevazut a Domnului,ca raspuns la rugaciune, ci o stare indusa de ei insisi.

 71. Ma uimeste agresivitatea in vorbire a unora care se numesc crestini. Acestia sunt dupa parerea lor „drepti” si poate chiar ‘sfinti”. Vorbiti fratilor in smerenie, cu blindete si intelepciune (daca v-a fost data). Cred ca fratele Tzon are un zimbet trist pe buze, durere in inima si in acelas timp se roaga pt acesti „SFINTI parinti” sa gaseasca putina lumina. Ma rog si eu pt ei.

 72. Si eu sunt un tanar,copil al lui Dumnezeu trecut in registrul unei biserici baptiste,nu stiu exact care este credinta,modul de inchinare si manifestarea fratelui Ton,dar stiu si vad ca atitudinea dumneavoastra frate Paul Negrut lasa de dorit.Am observat ca de la inceput pana la sfarsit ati tinut sus si tare ca fratele Ton „s-a lepadat de credinta baptista”.Sa fie asta o problema?Sa fie asta un criteriu dupa care sa judecam pe cineva?Eu nu am gasit scris nicaieri in BIBLIE despre credinta baptista,dar am gasit multe despre EVANGHELIA LUI HRISTOS salvit sa-I fie Numele.Daca fratele Ton s-a lepadat de credinta baptista nu a gresit cu nimic,chiar il felicit,DAR daca s-a lepadat de EVANGHELIA LUI HRISTOS atunci a facut o mare greseala.
  Eu pentru ca am stat langa si in credinta si invatatura baptista am pierdut 16 ani in care as fi putut trai dupa invatatura lui Hristos.Acum trebuie sa dau „DELETE” la 16 ani de viata baptista si sa incep sa traiesc,sa ma rog,sa citesc calauzit de DUHUL SFANT a lui Dumnezeu.
  mai multe nu vreau sa spun doar atat:
  IUBITII MEI FRATI NU MAI TRAITI DUPA INVATATURA,BAPTISTA,PEN-TICOSTALA,ADVENTISTA,ORTODOXA,CATOLICA,ETC.TRAITI DUPA CUVANTUL LUI DUMNEZEU CACI IN EL ESTE ADEVARUL;ADEVARUL ESTE HRISTOS,iar „cine zice ca ramane in EL trebuie sa traiasca si el cum a trait ISUS”.1 IOAN 2:6

 73. Si pentru ca am vazut ca s-au facut referiri la lucrarea Duhului Sfant si darurile duhovnicesti,mai vreau sa spun ceva:
  Cu siguranta,in cer,vor mai multi penticostali decat baptisti;pentru ca penticostalii nu vor fi gasiti vinovati de hula impotriva Duhului Sfant,pe cand baptisti vor fi multi,iar Cuvantul Domnului spune caorice pacat va fi iertatdar HULA IMPOTRIVA DUHULUI SFANT nu va fi iertata nici in veacul acesta nici in cel viitor.
  POCAITI-VA SI CREDETI IN EVANGHELIE.Si nu uitati…urmariti DRAGOSTEA;caci puteti sa va numiti in fel si chip,puteti sa va dati chiar viata pentru Isus,puteti sa vorbiti in limbi omenesti si ingeresti,dar daca nu aveti dragoste nu aveti nimic.
  Domnul sa ne umple de DRAGOSTE incepand cu mine.AMIN!

 74. Sunt evreu din mosi~sramosi,si eu cred in jertfa luiYESHUA ha Mashiach ca si voi dragilor.Si Iosif Ton si Paul Negrut sunt oameni ca si fiecare.Mi~aduc aminte in urma cu aproape 3O ani,IL ascultam pe Ton la Europa libera,duminica de duminica,si cat riscau toti care ascultau acest post de radio in „vremea aceea”.Pe Negrut IL stiu de prin 9O,si el este un om de valoare.In viata dragii mei,avem si urcusuri si coborasuri,avem diferite pareri(opinii) pe calea credintei,si mai ales pe toata perioada vietii.Eu ca evreu traind in afara Romaniei,am sa ma rog pt amandoi,nu lasati dragilor ca rautatea sa se cuibareasca in inima noastra,Yeshua din Nazareth,Domnul dragostei sa locuiasca din belsug in inimile tuturor,celor care credeti in El.Sunt momente in viata cand pe moment putem intelege anumite lucruri altfel.Asta nu inseamna ca fr Ton s~a lepadat de Hristos,scumpii mei nu o religie a murit pt noi,nici macar vreun Inger,ci fiul celui binecuvantat,Tatal~Luminilor.Mai avem asa putin „timp liber fratilor”,incat nu se merita sa ne ciorovaim intre noi,chiar daca eu sunt evreu si voi dintre neamuri.Hristos este UNUL, sa nu~l confiscam pt noi(am fi egoisti) El apartine tuturor celor care IL iubesc si cred in EL. Haideti sa plangem cu „totii”,pt ca toti avem defectele noastre,ca evreu ce sunt,vreau sa stiu un lucru despre voi; Hristos in voi,Nadejdea slavei,MARANATAH,Sallom cu drag tuturor,ELLYAHU!!

 75. in cer nu vor fi nici baptisti nici penticostali ci numai copiii ai lui Dumnezeu,cit despre doctrine,sint nascut intr-o familie de baptisti am avut si strabunic baptist,responsabil de adunare vreo 40 de ani,acum sint membru la penticostali si sint botezat cu duhul sfint,chiar si baiatul meu de 20 de ani si fetita mea de 12 ani,e un dar minunat pe care l-am primit de la Dumnezeu,e modul in care Dumnezeu ne zideste viata in Cristos Isus,am tot respectul in continuare pentru fratiii Baptisti,eu zic sa traim in dragoste si sa nu incercam sa ne luam cinstea de a judeca in locul lui Dumnezeu,pentru ca nimeni nu e vrednic sa faca lucrul acesta,mai bine sa ii dam lui Dumnezeu cinstea si slava,ca prin noi sa se implineasca scripturile si s-a se mintuiasca rasa umana

 76. Din cate imi dau eu seama Domnul i-l va judeca pe frt. Ton pentru ceea ce crede dansul iar pe paul negrut pentru vicepresedentia cu educatia baptista.Cum in cer vor fi doar fii care cred in Cel pe care’L cauta, cei cu organizarea vor pimii ingaduinta sa mai ramana pana mai termina lucru, vorba frt. NECHIFOR.

 77. „In Essentials Unity, In Non-Essentials Liberty, In All Things Charity” (possibly St. Augustine). I think this comprises it all. The cult did rise above Christ Himself in people’s hearts, so now the discussion is no longer about who belongs to Christ, but who belongs to the Baptist, Pentecostal or Charismatic movement. The only exclusivism should be present concerning the essential aspects of Christian doctrine, i.e. salvation by faith through Christ, Christ’s divinity, the virgin birth, God’s Triunity etc. Everything else seems rather biased, when people serve their personal preferences and the movement they adhere to rather than the Christ of the Gospel. It’s a shame…

  But if you think this is bad, you should read Pastor Chiu’s much longer and much more offensive article about Iosif Ton.

  Regarding the non essentials, it’s hard to speak in absolute terms. However, it wouldn’t determine our salvation or our lack thereof, hence the term „non essential”. I suppose we will find out who was right in the end.

  But Pastor Negrut, I suggest you revise your focus, because in your very short article you give the impression that your god is Cultul Baptist and not Christ Himself.

 78. Il felicit people David. Sint absolut de acord cu el.Am fost in biserica baptista 16 ani. A fost grozav, am fost atat de binecuvintata! Emil Bartos a fost un invatator atat de profund,si este. Iosif Ton a dus -parerea mea -greutatea bisericii baptiste i privinta invataturii sistematice. Scuze dar nu are egal!
  Eu am trait o transformar identica. Are loc atunci cind. Domnul considera ca ai cunoscut Cuvantul mult, profund, e pasiunea vietii tale, ai fost in cuptor, ai trecut prin vai, prin desert :si trebuie sa cunosti acum Puterea lui Dumnezeuu.Este planul Lui! Harul Lui!

 79. ionel muresan

  MAI NEGRUT NU AI AJUNS CU CITITUL UNDE ZICE SA NU VA VORBITI DE RAU UNII PE ALTII???? SAU CUM ITI ESTE NUMELE ASA AI SI CARACTERUL

 80. Pe Paul Negrut nu-l cunosc, n-am auzit niciodata de el.
  Pe Iosif Ton il cunosc pt.k. predica in timpul comunist la radio si tinea curajul Familiilor a caror soti si tati erau persecutati in inchisorile comuniste. Una din predicile dinsului a fost chiar ca o proorocie cu privire la sfirsitul persecutiei comuniste……Comunismul a disparut ca si legionarii in rusine mare…..
  Popii ortodocsi, erau cu totul si cu totul in slujba comunistilor.
  Sa nu creada cineva ca nu mai sunt valabile cuvintele Scripturii care spune: „Caci noi n-am adus nimic in lume, si nici nu putem sa luam cu noi nimic din ea.”(1 Tim. cap.6.7)
  Pentru ce se ridica unii fara sa fie ridicati de Dumnezeu???
  Vor vi aruncati jos pt. pocainta……Dumnezeu da sansa mantuirii fiecarui om.

 81. Stamate Mirela

  Fratilor,ati uitat porunca noua sa va iubiti asa cum v-a iubit Domnul Nostru Isus pe semne!
  Treaba lui Ton ,tinta ochiilor sa ne fie crucea ,sa nu judecam noi caci are cine!
  Si va rog , ce va crede un om din lume care va da cautare pe net si va citi o polemica in sanul biserici crestine baptiste,poate ca a vorbit ocazional cu un frate si ar dori sa afle mai mult si asta pentru ca maine e Duminica si cauta o biserica in care sa-l gaseasca pe Mantuitorul sau personal….

  Dumnezeu sa va dea intelepciune si Pace!

 82. Nu creste spiritual nici Negrut si nici altul care ataca in mod direct si brutal unicul teolog baptist ,Iosif Ton. Toti laolalta nu au lucrat in momentul potrivit la sustinerea moralului crestin in vremuri grele prin lucrari bine documentate biblic doctrinal baptist.Cei ce l-au murdarit va tebuii sa se spele pe miini pt.a fi gasiti curati de ce au scris si vorbit de fratele lor mai mare.Duhul este dat pt.cresterea si sfintirea noastra si nu pt.a pune la zid. Duhul Lui sa-si faca lucrarea desavirsit in noi si atunci nu vom scrie si afirma decit ce ne porunceste EL. Nu darmati,ZIDITI. Ps.(..nu va mirati de urmarile defaimarilor:…biserici care se rup,pastori defaimati,raceala si toate acestea datorita faptului ;..cine este mai mare.

Comments are closed.