CURS DE CONSILIERE LA BUCURESTI

Un nou Curs de Consiliere la Bucuresti

Asociatia Consilierilor Crestini din Romania organizeaza un nou curs de consiliere de Nivel I (Fundamental) in Bucuresti, in perioada 17-20 aprilie 2013. Cursul se prezinta sub forma unui modul de 4 zile, insumand 50 de ore de predare si de lucru individual si in echipa.

Cursul ofera un nivel de pregatire fundamentala in consilierea crestina (teoretica si practica), dezvoltare personala si un certificat de absolvire recunoscut de ACCR Romania. Inscrierea pentru Nivelul 2 (Avansat) este conditionata de obtinerea certificatului de absolvire al acestui prim nivel de formare. Dintre variatele metode de instruire folosite amintim:
– predare interactiva;
– discutii si exercitii in grupuri mici;
– jocuri de rol si alte exercitii interpersonale;
– jurnal personal;
– lecturi obligatorii si referate de lectura;
– proiect de curs (in grupuri mici de lucru);
– alte teme de casa.

Acest curs este destinat persoanelor interesate de consilierea crestina la nivel profesional: pastori, presbiteri, lideri de tineret, misionari, terapeuti, asistenti sociali si medicali – de fapt, oricui este implicat in lucrarea cu oamenii.

Inscrierea se poate face pana pe data de 14 aprilie 2013 prin trimiterea documentelor de inscriere prin email (fisa de inscriere, scrisoare de intentie, recomandare), precum si prin achitarea unui avans din costul cursului. Datorita faptului ca nu este o conferinta deschisa publicului larg ci un curs profesional interactiv, inscrierea prealabila a participantilor este imperios necesara. Inscrierea se incheie cand s-a atins limita de participare. Pentru mai multe informatii legate de inscriere, vezi pliantul de prezentare care poate fi printat sau distribuit si altora: http://ge.tt/1cLd96V/v/0?c

Va asteptam la curs!

 

 Din marturiile fostilor cursanti:

„Am invatat sa ma raportez la oameni, sa-i inteleg, sa fiu un ascultator activ si de asemenea mi-am dezvoltat abilitatea de a-i ajuta pe oameni sa gaseasca ei insisi solutii bazate pe Scriptura. Privind asupra a ceea ce am descoperit, personal consider ca lucrarea de consiliere este, ca importanta, prima dupa lucrarea de predicare a Cuvantului lui Dumnezeu. Consider ca alatuiri de evanghelizare, fiecare membru al Bisericii ar trebui sa stapaneasca macar nivelul de baza al acestui curs.”
–Viorel Nedelcu, pastor al bisericii baptiste din Buftea

 

“Am aflat lucruri pe care nu le-am stiut pana acum despre mine. Am invatat cum sa ma pot intelege pe mine insami si am primit raspuns la intrebari legate de motivatia din spatele propriului meu comportament si al celor din jur. Am descoperit noi aptitudini in lucrul cu oamenii si ce inseamna cu adevarat empatia, si ce spune Biblia cu privire la vindecarea problemelor emotionale, sufletesti, relationale, spirituale etc. M-am ales cu o perspectiva crestina asupra psihologiei si consilierii!”
Claudia Manea, consilier juridic la Cancelaria Prefectului Municipiului Bucuresti

 

Deosebit de educativ si interesant, cursul m-a ajutat sa inteleg mult mai bine oamenii si problemele lor, cum sa ma raportez la ei si cum sa-i ajut folosindu-ma de abilitatile pe care le aveam sau pe care le-am dobandit prin instruire. Am inteles mai bine cum lucreaza Dumnezeu in vietile oamenilor, cum El se implica in cele mai sensibile aspecte ale vietilor noastre si ca doreste sa ne mantuiasca, sa ne elibereze si sa ne reabiliteze. Am dorit foarte mult sa invat mai bine, la un nivel profesionist si intr-un mod bine structurat cum pot fi un instrument in mana puternica a lui Dumnezeu pentru a-i ajuta pe semenii mei. Apreciez profesionalismul, dedicarea si exigenta trainerilior nostri si faptul ca au fost deschisi si ne-au impartasit lucruri reale din experienta lor; au reusit sa creeze o atmosfera foarte placuta la curs, desi eram cursanti din medii diferite, de varste diferite etc. Intreaga experienta a cursului a fost extraordinara pentru mine, si as dori ca oricine sa aiba oportunitatea de a trece macar prin Nivelul Fundamental pentru dezvoltarea personala, chiar daca dupa aceasta sigur va dori sa si continue cu Nivelul Avansat.
–Ioana Bantescu, traducator autorizat, implicata in lucrarea cu femeile, biserica penticostala Bethel, Crangasi.

Sursa: BucurestiulEvanghelic.ro

1 thought on “Un nou Curs de Consiliere la Bucuresti”

Comments are closed.