Vrajitoria in nomenclator

Vrajitoria ar putea fi inclusa in nomenclatorul de meserii

Ghicitul in carti, cafea sau tarot ar putea devenei o noua meserie, introdusa chiar in nomenclator, potrivit unei propuneri legislative privind practicile oculte, initiate de 25 de deputati.
Parlamentarii vor ca propunerea legislativa, depusa pe 9 aprilie la Senat, sa reglementeze activitatile si practicilor oculte, dar mai ales sa-i protejeze pe naivi.

„Pragul palatelor aurite, in care salasluiesc asa-zisele vrajitoare, este trecut zi de zi de oameni naivi, dispusi sa lase sute si chiar mii de euro, in speranta ca persoana iubita va reveni in viata lor, copilul se va insanatosi, in ciuda faptului ca sufera de o boala incurabila, sau ca nu isi vor pierde slujba”, se arata in expunerea de motive a initiatorilor proiectului.

Deputatii vor ca activitatile de ghicit sa fie incadrate in nomenclatorul profesiilor liberale. Astfel, persoanele care exercita aceste activitati ar putea fi obligate sa posede autorizatie de libera practica, sa adere la o organizatie profesionala, care, la randul ei, sa fie infiintata in baza unor criterii clar stabilite.
Proiectul prevede „interzicerea amplasarii cabinetelor de ghicit si vrajitorie, sau desfasurarea activitatilor oculte, dar si publicitatea de orice fel in proximitatea lacasurilor de cult, a institutiilor publice, a institutiilor de invatamant sau a unor institutii de interes public”.