Medicii care nu isi vor informa pacientele gravide ca au dreptul la avort, ar putea risca inchisoarea

Mexic: Medicii care nu isi vor informa pacientele gravide ca au dreptul la avort, ar putea risca inchisoarea

Medicii din Mexico City care nu isi vor informa pacientele gravide ca au dreptul legal de a face avort sau care refuza sa indrume femeile catre medici care practica avorturi ar putea fi condamnati la inchisoare. Daca legea va fi aprobata de legislativul local, medicii care nu vor discuta posibilitatea unei intreruperi de sarcina cu o pacienta gravida vor fi supusi unor sanctiuni care includ inchisoarea de la unu pana la patru ani, amenzi si inclusiv pierderea licentei medicale, anunta Foxnews.

Proiectul de lege, propus de Comitetul de Sanatate si dezbatut, in prezent, in cadrul legislativ, se bucura de sprijinul Partidului Revolutiei Democratice- acelasi partid care, in 2007, a votat adoptatea  unei legi care permite efectuarea intreruperilor de sarcina.

Presedintele Comitetului de Sanatate, care a introdus proiectul de lege, Beatriz Rojas, spune ca legea este necesara, deoarece ” conceptele morale sau religioase au tendinta sa influenteze decizia femeii, prin dezinformare”.

Sursa: www.hotnews.ro

2 thoughts on “Mexic: Medicii care nu isi vor informa pacientele gravide ca au dreptul la avort, ar putea risca inchisoarea”

  1. Este o tragedie ceea ce se intampla in zilele noastre, cand mama cu copilul, doi pacienti se duc la spital sanatosi, mama se intoarce acasa bolnava, iar copilul ramane la spital fiind omorat. Dumnezeu este cel care ne-a creat, suntem facuti dupa chipul si asemanarea Domnului, omul nu poate dispune nici de viata sa nici de-a altuia. Dumnezeu este autorul vietii , noi suntem chemati sa spunem Nu avortului si Da vietii.Mamele noastre ne-au dat sansa sa traim ,la randul nostru si noi suntem datori sa protejam viata copiiilor nostri.
    Cu prietenie, Bolosin Florin -membru in Biserica Baptista Sfanta Treime din Deva.

  2. Un copil caruia i-au murit parintii se numeste…,un copil orfan, un copil care a fost abandonat,parasit de parinti se numeste un copil abandonat,…dar cum putem numi un parinte care si-a omorat propiul copilul….,

    Minciuna diavolului din zilele noastre este ca femeia este stapana sa faca ce vrea cu copilul din pantecele ei. Nimic mai fals si neadevarat diavolul este un mincinos .Dreptul asupra vietii si mortii il are doar Dumezeu. El este suveran ,El ne-a creat si trebuie sa constientizam ca femeile sunt purtatoare de viata,ele nu au creat viata , ci Dumnezeu. Faptele noastre se vor intoarce impotriva capului nostru cum am facut asa ni se va face.

    Cu prietenie fratele vostru.

    Florin Bolosin-membru in Biserica Crestina Baptista Sfanta

Comments are closed.