„Progresiștii” ne supun unui „Damnatio Memoriae” în numele „progresului”

Acțiunile virulente ale anarhiștilor, dar și ale politicienilor deja puși la punct de către anarhiști, ne supun unui „damnatio memoriae” în numele „progresului”.

Acțiuni de genul acesta s-au petrecut acum 2000 de ani, și chiar mai devreme, și se întâmplă și azi. Practica „damnatio memorae” se repetă în istorie de obicei când o epocă apune și alta se naște, de obicei prin violență. Și România avut experiențe de acest gen.

Termenul „damnatio memoriae” este de origine latină și desemnează eliminarea din memoria colectivă a persoanelor indezirabile. Ca și când nu ar fi existat. Practica aceasta era cunoscută în Egiptul antic, dar mai ales la romani.

Senatul roman emitea ordine prin care statuile, templele ori referințele în actele oficiale la persoane indezirabile trebuiau eliminate. Statuile erau dărâmate, templele distruse, iar memoria indezirabililor era în acest fel ștearsă. Nero a fost o victimă a acestei practici, la fel ca și alții.

Sovieticii au făcut la fel, căutând, în anii 50, să elimine memoria lui Stalin, pe care Putin a readus-o în prim plan. În Europa de Est statuile comuniste au fost distruse după 1990, străzile cu numele tiranilor comuniști (Lenin, Marx, Engles etc.) au primit nume noi, iar fabrici, uzine, sate, orașe și orășele care purtau numele tiranilor comuniști au primit și ele nume noi.

Brașovul a fost cunoscut ca Orașul Stalin până după moartea lui Stalin în 1953.

Același lucru se petrece în America și în unele țări din Occident astăzi. „Progresiștii” au pregătit calea, condiționând mințile generației tinere să elimine din memoria și cunoștințele lor trecutul și istoria „rasistă” a Americii și a Occidentului. Damnatio memoriae continuă.

Nu cred că George Floyd și-ar fi dorit acest lucru, dar anarhiștii au profitat de ocazie să ne impună reconfigurarea istoriei după chipul și asemănarea memoriei lor.

Dacă taci, ești acuzat de rasism. Dacă spui că nu ești rasist, ești numit mincinos. Dacă critici acțiunile anarhiștilor, ești numit fascist. Pentru anarhiști „fie că ești cu noi, fie că ești împotriva noastră”. Cale de mijloc ori neutralitate nu există. Așa au acționat și comuniștii. Așa acționează și tiranul din Coreea de Nord.

Mergem din bizar în și mai bizar. Ștergerea istoriei din memoria colectivă aproape că a devenit un fait accompli, în literatură, campusurile universitare, amvoanele bisericilor, legislaturi, artă. Clasicul Gone with the Wind / Pe aripile vântului nu mai poate fi vizionat în SUA, ori doar cu un disclaimer care atenționează asupra „rasismului” filmului. Creații literare și cinematografice similare sunt însoțite de avertizarea că ar putea conține „aspecte rasiste”.

Actorii de Hollywood apar pe ecranele Americii „apologizing for their witness / scuzându-se pentru că sunt albi”.

A fost lansată o petiție (5000 de adeziuni până acum) pentru eliminarea din spațiul public într-un oraș din Marea Britanie a statuii lui Mahatma Ghandi, pacifistul hindus fiind acuzat de „fascism, rasism și fiind un agresor sexual”.

În SUA, un profesor universitar a fost concediat pentru că a refuzat să dea notă de trecere studenților de culoare care au lipsit de la cursuri deoarece erau pe străzi la demonstrații.

În Seattle, anarhiștii au ocupat o parte din centrul orașului / downtown pe care au declarat-o „zonă autonomă”, în care poliția a fost în întregime abolită, iar zona declarată o „utopie neo-socialistă”.

Bizar, în unele locuri din America experții din domeniul sănătății au recomandat că demonstrațiile pot continua în ciuda posibilității contaminării cu COVID-19.

Vă ofer câteva zeci de exemple ale nebuniei anarhiste ale acestor zile în America și Marea Britanie: https://thefederalist.com/2020/06/12/welcome-to-your-new-world-order-a-rundown-of-woke-insanity-amid-the-newest-cultural-revolution/

Nu m-ar surprinde dacă chiar și Biblia va fi etichetată „rasistă” și scoasă din biblioteci. Ori creștinismul o religie „rasistă” cerându-se reformarea bisericilor ori închiderea lor și reconfigurarea teologiei creștine pentru a elimina din ea „rasismul”.

Ori, chiar mai grav, reîntoarcerea la religiile ecologiste / păgâne care au precedat creștinismul.

Pot lucrurile acestea fi văzute ca „progres”? Orice persoană cu rațiune știe că nu sunt progres, ci declin. Puțini, însă, au curajul să-și exprime punctul de vedere.

E bine de știut, mai ales de generația tânără, că acesta a fost comportamentul naziștilor când au demonizat evreii acum 100 de ani și în final i-au dus în lagărele de exterminare. Comuniștii au făcut la fel cu părinții și bunicii generației tinere. I-au demonizat pentru că erau persoane tradiționale, se opuneau anarhiei comuniste, refuzau să glorifice comunismul, își vedeau de treaba lor, căutau să ignore atrocitățile comuniste, crezând că în acest fel vor supraviețui.

S-au înșelat. Comuniștii i-au vânat asemenea unor animale și, până în anii 60, au exterminat peste 800.000 dintre ei.

Peter Costea