Samy Tuțac: Atenție la fake news și la manipulările anticreștine…

Cu riscul de a-i supăra și dezamăgii din nou pe frații și prietenii mei moderați vreau să atrag din nou atenția că „vânătoarea de vrăjitoare” încă e la mare căutare. Și dacă se supără unii pe mine și vor spune că induc panică, îmi fac datoria de a striga alarma în poporul lui Dumnezeu.

Am atras atenția încă de săptămâna trecută că acuzațiile aduse de New York Times la adresa creștinilor evanghelici, nu sunt nici marginale nici întâmplătoare. Știrile contrafăcute circulă și în România, iar scopul clar este manipularea și stigmatizarea creștinilor.

Știrea de mai jos, căreia nu-i dau linkul pentru a nu-i face reclamă gratuit (găsiți voi linkul), este în parte adevărată. Niște iresponsabili chiar au încălcat legea, și-au pus viața în pericol și au scuipat pe mărturia creștinilor serioși din țara asta.

Întrebarea este, de ce aceste site-uri de știri iau o știre parțial adevărată și fac din ea un fake news? Este la mijloc ignoranța sau este rea voință? Iresponsabilul respectiv nu este pastor penticostal, iar ceilalți participanți nu aparțin Cultului Penticostal, conducerea Cultului Penticostal a clarificat lucrurile.

Fiți atenți însă, cum peste tot o parte a presei preia prostia acestor marginali și aruncă cu noroi în comunitatea evanghelică. În SUA, în Franța, în China, la noi…iar când unii din noi atragem atenția asupra acestui aspect, unii frați mai moderați ne mustră că nu suntem echilibrați.

Condamn categoric prostia celor care au mania martirajului și ne strică buna marturie, dar și mișelia unora din presă care speculează ignoranța unor exaltați pentru a-și promova agenda lor anti creștină.

Ambele abordări sunt la fel de reprobabile și ambele trebuie respinse la fel de categoric. Nu am nici o problemă cu faptul că vom fi urâți de oameni, dar prefer să se întâmple asta datorită credinței noastre neclintite în Cristos și nu din cauza prostiei unor iresponsabili.

Samy Tuțac