Delegatie baptista la Presedintele Traian Basescu

Delegatie baptista la Presedintele Traian Basescu

John Upton, Presedintele Aliantei Mondiale Baptiste împreuna cu Otniel Bunaciu, Presedintele Uniunii Baptiste din Romania si Ionel Tutac, Secretarul General al Uniunii Baptiste au avut o întrevedere oficiala la Palatul Cotroceni cu domnul Traian Basescu, Presedintele Romaniei.

Cu aceasta ocazie, Presedintele John Upton a exprimat aprecierea Aliantei Mondiale Baptiste pentru libertatea religioasa care exista în Romania si pentru oportunitatile pe care le au baptistii din Romania sa contribuie la viata sociala din tara lor (în special în proiecte umanitare si în educatie). Presedintele Aliantei Mondiale Baptiste a transmis multumirile pentru spirjinul oferit de baptistii din Romania cu ocazia cutremurului din Haiti.

Presedintele Traian Basescu a apreciat contributia sociala pe care o aduc baptistii si a subliniat importanta unei participari echitabile a tuturor bisericilor si cultelor din Romania la binele comun potrivit principiilor garantate prin Legea privind Libertatea Religioasa si Regimul General al Cultelor din Romania.

John Upton a evidentiat faptul ca Romania reprezinta un model în privinta relatiilor dintre Biserica si Stat si a transmis salutul baptistilor din intreaga lume cu ocazia Congresului Uniunii Baptiste din Romania care va avea loc la Timisoara pe 19, 20 mai 2011.

Sursa: revistacrestinulazi.ro